NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Positiv stress-styring

Om metoder til at forebygge stress og styrke din robusthed, din trivsel, sundhed og arbejdsglæde

Der stilles i dag krav om effektivitet og stor arbejdsindsats på alle arbejdspladser. Både ledere og medarbejdere arbejder under et stigende arbejds- og tidspres. Det er derfor vigtigt, at have kendskab til en række effektive metoder, der forebygger stress og styrker virksomhedens medarbejderressourcer. På kurset får du en række konkrete metoder til at styrke dit personlige overskud, så du kan tackle dit store arbejds- og tidspres på en effektiv og konstruktiv måde. Du får indsigt i og viden om en række forskningsresultater der viser, hvordan du udnytter de positive sider af stress og hvordan du styrker din effektivitet, trivsel og arbejdsglæde. Metoderne kan også give inspiration til dine kolleger og din leder i jeres daglige samarbejde. På kurset lærer du:

Om betydningen af samspillet mellem arbejdets indhold og krav og vores personlige egenskaber og ressourcer.

Hvad der helt konkret forstås ved begrebet ”positiv stress-styring” set ud fra en videnskabelig referenceramme.

Hvordan du kan forebygge stress og hvilke adfærdsændringer du skal være opmærksom på hos dig selv og dine kolleger.

Hvordan du skelner mellem harmløse stress-symptomer og helbredstruende stress samt de handlestrategier du skal anvende for at forebygge stress.

Hvordan du kan være med til at påvirke dit psykiske arbejdsmiljø i en positiv retning så det både bliver til gavn for din chef, dine kolleger og dig selv.

Om forskningsresultater, der viser de betingelser der skal være til stede i det psykiske arbejdsmiljø, for at skabe engagement, trivsel og arbejdsglæde.

Hvilke mentale teknikker du skal anvende for at styrke din robusthed og din koncentration.

Hvilke psykologiske metoder du skal anvende, hvis du er typen der ”driver rovdrift på dig selv” og er din egen værste arbejdsgiver.

Kurset veksler mellem korte teoretiske oplæg, plenumdebat og gruppearbejde, hvor deltagerne får mulighed for at diskutere en række positive handlestrategier, som kan anvendes på en konstruktiv måde efter kurset.

Undervisere/ Oplægsholdere

Johnny Schultz er cand.psych. med speciale i arbejdspsykologi. Han har en forskningsmæssig baggrund fra Københavns Universitet, hvor han har forsket i konkrete metoder til at styrke det psykiske arbejdsmiljø så både ledere og medarbejdere oplever et højt arbejdsmæssigt engagement og føler trivsel, sundhed og arbejdsglæde. Johnny Schultz er indehaver af kursusvirksomheden Stress Management Aps, som har mere end 25 års erfaringer med afholdelser af kurser indenfor Erhvervslivet og den offentlige sektor. Komponent har udbudt kurser i samarbejde med Johnny Schultz i rigtig mange år - altid med høj tilfredshedsscorer.

Målgruppe

Kurset er både for ledere og medarbejdere, der oplever et stort arbejds- og tidspres og som har behov for en række effektive metoder til at forebygge stress og styrke det daglige overskud i både arbejdsliv og privatliv.

Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag