Målgruppe

Kurset er målrettet jurister – nyansatte så vel som mere erfarne, som skal yde juridisk rådgivning overfor medarbejdere og ledelse i en kommune.

Vi har også et kursus om politikerbetjening for administrative medarbejdere. Læs mere her

Samarbejdspartner
KL- Jura og EU
Kursusdatoer
 • Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C
  29.10.2020 kl. 09:00 - kl. 16:00
Datoer
Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C
29.10.2020 kl. 09:00 - kl. 16:00
Pris: 3.450 kr.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Tilmeldingsfrist28.09.2020. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Politikerbetjening for jurister

Få fokus på de juridiske rammer for politikerbetjening, så du står stærkere i den juridiske rådgivning og er up to date med den nyeste styrelsesretlige praksis.

Både kommunens administrative ledelse og politikerne forventer, at du som kommunal jurist kan bidrage med viden om den kommunale styrelsesret.

Dette kursus fungerer både som en introduktion til kommunalretten, hvis du er ny jurist i kommunen, og som brush up, hvis du er erfaren jurist men har brug for at blive opfrisket på reglerne.

På kurset gennemgår vi de centrale dele af kommunalretten med fokus på at håndtere komplekse kommunalretlige problemstillinger.

Vi gennemgår reglerne om kommunalbestyrelse, borgmesteren, udvalgsformænd, udvalg og forvaltning. Du får også en grundig gennemgang af reglerne for møder i kommunalbestyrelse og udvalg, herunder de vanskelige regler om indkaldelse af stedfortræder og inhabilitet samt rettigheder og pligter for kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Du kan forvente en dynamisk undervisningsdag, hvor praksisnære og konkrete eksempler samt cases vil blive inddraget for at belyse reglerne. Vi dykker ned i relevante tilsynsudtalelser, så du er opdateret på nyeste praksis fra de kommunale tilsynsmyndigheder.

Dit udbytte
Når du er færdig med kurset, står du endnu stærkere i den juridiske rådgivning, og du er up to date med nyeste styrelsesretlige praksis.

Du vil kunne navigere endnu bedre indenfor kommunalretten og kunne bidrage med endnu større juridisk viden i det tværfaglige samarbejde i kommunen.

Undervisere/ Oplægsholdere

Undervisere på kurset er chefkonsulent Lise Riddersholm Husted og chefkonsulent Natalia Louise Lehnsdal, KL, Jura og EU, som begge har beskæftiget sig med det styrelsesretlige regelsæt i mange år, og som dagligt rådgiver kommunale jurister om disse spørgsmål. Begge er endvidere erfarne undervisere.

Program

Se programmet for forløbet nedenfor
Dag 1
 • 08:30
  Morgenkaffe
 • 09:00
  Velkomst og præsentation
  der vil være pauser og frokost indlagt i programmet.
  På dagen kommer vi bl.a omkring følgende emner:
 • Kommunalbestyrelsen, borgmesteren, udvalgsformand
 • Økonomiudvalg og stående udvalg, forvaltningen,
 • Møder i kommunalbestyrelsen og udvalg
 • Stedfortræder og inhabilitet
 • Kommunalbestyrelsesmedlemmers rettigheder og pligter, tilsyn
 • 16:00
  Tak for i dag

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er