Målgruppe

Kurset henvender sig både til dig, som er ny i kommunen og dig, der har nogen erfaring fra kommunens forskellige forvaltninger, men som føler dig lidt usikker på, hvordan databeskyttelsesreglerne spiller sammen med det område, du sidder med. Kurset giver dig en grundlæggende viden om databeskyttelse. Kurset er på grund af sin struktur også egnet for dig, som skal undervise andre.

Samarbejdspartner
KL- Jura og EU
Kursusdatoer
  • GUESTapart - Aarhus, Tueager 5, 8200 Aarhus N
    19.08.2020 kl. 09:00 - kl. 16:00
Datoer
GUESTapart - Aarhus, Tueager 5, 8200 Aarhus N
19.08.2020 kl. 09:00 - kl. 16:00
Pris: 3.450 kr.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb
Tilmeldingsfrist20.07.2020. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Grundkursus i GDPR

Gør GDPR til en del af din comfort zone, så du kan koncentrere dig om de borgernære opgaver, som personoplysningerne egentlig handler om.

GDPR er på alles læber. Borgerne er blevet mere opmærksomme på deres rettigheder og forventer, at du behandler deres oplysninger sikkert og korrekt. Spørgsmålene er mange, og det tager tid fra dine kerneopgaver, hvis du hele tiden er usikker på, om GDPR-reglerne er overholdt.

Det kommer ofte bag på mange, at GDPR ikke kun gælder de oplysninger, der i folkemunde går under betegnelsen personfølsomme oplysninger. På kurset lærer du bl.a., hvornår GDPR kommer i spil.

Du får også svar på spørgsmål som, hvornår man kan bruge samtykke, hvad det kræver, og hvordan samtykke efter GDPR-reglerne egentlig spiller sammen med samtykkeregler i bl.a. forvaltningsloven og de forskellige faglove, du arbejder med i det daglige.

Spekulerer du også på, hvordan du skal forholde dig vedrørende:

  • Brug af billeder og sletning
  • Brug af sms i kommunikationen med borgerne
  • Hvornår og hvordan du skal orientere borgerne om behandlingen af deres oplysninger?
  • Hvordan du i det daglige finder svar på GDPR-spørgsmål?

Så kom og vær med, stil flere spørgsmål og få svar, som du kan bruge i din hverdag.

På kurset vil Datatilsynets vejledninger, nyeste praksis og også guidelines og udtalelser fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd og afgørelser fra EU-domstolen blive inddraget på en pædagogisk og forståelig måde.

Dit udbytte
Du bliver så fortrolig med GDPR, at du kan håndtere borgernes persondata i hverdagen og føle dig tryg ved det, du laver. Du får øvelse i en metode til at svare på nye spørgsmål om håndtering af borgernes data.

Undervisere/ Oplægsholdere

På kurset underviser KL-konsulenterne Sabina Lysdahl Søgaard og Karin Hoffmann-Hansen, som begge er erfarne undervisere med speciale i GDPR, og som gennem KL's juridiske rådgivning af kommunerne har fingeren på pulsen i forhold til de spørgsmål, der melder sig om GDPR i den kommunale dagligdag.

Program

Se programmet for forløbet nedenfor
Dag 1
  • 08:30
    Morgenkaffe
  • 09:00
    Velkomst og præsentation
    der vil være pauser og frokost indlagt i programmet.
    På dagen kommer vi bl.a omkring følgende emner:
  • Hvornår skal man være opmærksom på reglerne om beskyttelse af borgernes persondata?
  • Grundprincipperne og grundtankerne i reglerne om databeskyttelse
  • Hvornår må kommunen behandle borgernes personoplysninger?
  • Hvilke rettigheder har borgerne, når kommunen eller kommunens institutioner behandler borgernes personoplysninger?
  • Hvornår er kommunen ansvarlig for behandlingen af borgernes data - og hvad vil det sige, at kommunen er ansvarlig?
  • Hvilken betydning har det for kommunens sagsbehandlere, at behandling af borgernes data skal ske sikkert, og at kommunen skal kunne påvise det?
  • 16:00
    Tak for i dag

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er