Samarbejde med frivillige i Gribskov: Vi kan kun gøre det fra menneske til menneske

22.06.2017
Ledelse
Beskæftigelse
Voksne
Dialogen skal være god, man skal kende hinandens arbejdsvilkår, og man skal give hurtige svar. Og så skal man huske, at samarbejdet med frivillige i høj grad også handler om det interne samarbejde. Det fortæller Tom Petersen efter han har været på uddannelse i ledelse af og samarbejde med frivillige.
Læs nyhed

Større overblik og spritny uddannelse til kontrolmedarbejdere

08.06.2017
Kommunom
Et samarbejde mellem HK Kommunal, KL og COK har mundet ud en helt ny uddannelse på kontrolområdet, mens det samtidig har skabt et overblik over eksisterende uddannelser.
Læs nyhed

Tværfaglighed i den store nøddeknækker

08.06.2017
Teknik og miljø
I Esbjerg og på Bornholm arbejder teknik- og miljøforvaltningerne på at samarbejde endnu mere tværfagligt - også også på tværs af forvaltninger. Det giver gevinster både indadtil og udadtil, mener kommunerne.
Læs nyhed

Kommunalpolitikerne skal kunne spejle sig i COKs politikeraktiviteter

08.06.2017
Politik
Thomas Nymann Nielsen er Politikerakademiets nye mand ved roret. Her svarer han på, hvad politikerne efterspørger lige nu, og hvad politikerforløb i den kommende valgperiode vil handle om.
Læs nyhed

Fremtidens skolelederuddannelse – mere praksisnær og større fagligt fokus

01.06.2017
I sidste uge blev det meldt ud, at regeringen og KL barsler med en ny skolelederuddannelse, der både retter sig mod kommende og nuværende skoleledere. Intentionen er at sikre en mere praksisnær skolelederuddannelse med et større ledelsespædagogisk fokus. 
Læs nyhed

Ny skolelederuddannelse skal være praksisnær og med mulighed for specialisering

23.05.2017
Skole
Ledelse
Uddannelsen af skoleledere bør styrkes inden for rammerne af diplomuddannelsessystemet, men uddannelsen skal være mere praksisnær i forhold til ledelsesarbejdet på egen skole, og det skal være muligt at specialisere sig i skoleledelse med særlige grund- og valgmoduler.
Læs nyhed

Det er ideen, vi skal tænde på

23.05.2017
Hvorfor kigger vi altid på problemet, det er ideen, vi skal tænde på? Sådan spørger administrativ sagsbehandler Nicklas Pape Healy i sin logbog, da han i 2015 gik på kommunommodulet Den innovative medarbejder. Her to år efter er logbogen stadig et vigtigt redskab for Nicklas – så vigtig, at havde der stået et natbord ved hans seng, så havde logbogen haft sin faste plads der.
Læs nyhed

Børn og Unge i Aarhus Kommune skaber nyt administrativt fællesskab

18.05.2017
Forvaltning
Børn og unge
KAMBU - Kompetenceudvikling af Administrative Medarbejdere i Børn og Unge i Aarhus Kommune – er et samarbejde mellem Børn og Unge i Aarhus Kommune, COK, VIA og HK Kommunal. Tilbuddet, der er et jobrotationsforløb, sikrer bedre rammer for fælles kompetenceudvikling, og Børn og Unge er i dag et skridt tættere på målet om at skabe en faglig fælles administration.  
Læs nyhed

Borgerne er en stor udfordring

16.05.2017
Politik
"Komplekse problemstillinger" er den største udfordringer for kommunalpolitikerne. Men lige efter kommer "borgerinddragelse", viser en undersøgelse foretaget af COK i 95 kommuner.
Læs nyhed

Jeg har fået et helt andet syn på, hvad en teamkoordinator er

09.05.2017
Sandra Gleerup er skolepædagog på Tønder Grundskole og en af deltagerne på teamkoordinatoruddannelsen i Tønder Kommune. Hun er endnu ikke teamkoordinator, men hendes ledelse har alligevel sendt hende med på forløbet. Hun håber, at der fremover også bliver et team for skolens pædagoger, hvor de kan diskutere værdier, opgaver og mål.
Læs nyhed