Underviser i COK: Plejepersonale er berøringsangste overfor emnet seksualitet

29.03.2017
Voksne
Når det kommer til mennesker med handicap og deres seksualitet, kan plejepersonale have svært ved at give råd og vejledning, oplever underviser i COK, Marianne Gutte.
Læs nyhed

Lyt højere og find vejen til den gode samtale

29.03.2017
Temadag om Den Motiverende Samtale med Tom Barth og Bente Malig Larsen
Læs nyhed

Hjemmelavet Vorbasse-model skabte ejerskab til vejlederopgaven

28.03.2017
Skole
Børn og unge
Skoleleder Torben Precht Jensen fra Vorbasse Skole så et behov for, at skolens vejlederteam fik en fælles forståelse for arbejdet med at vejlede deres kollegaer i læringsmålsstyret undervisning. COK hjalp dem frem til en model, der virkede.
Læs nyhed

Styrket Borgerkontakt giver glade medarbejdere og tilfredse borgere

21.03.2017
Beskæftigelse
I det seneste halve år har medarbejderne fra Borgerservice i Assens Kommune været på et forløb i Styrket Borgerkontakt. Formålet har været at gøre medarbejderne endnu bedre i stand til at se borgernes behov. På forløbet er medarbejderne blevet trænet i, hvordan de altid optræder imødekommende over for borgerne.
Læs nyhed

Smid ikke HK’erne ud – uddan dem

21.03.2017
Beskæftigelse
HK Kommunal Nordjylland opfordrer fra sin generalforsamling nordjyske kommuner og regionen til øget samarbejde om uddannelse.
Læs nyhed

Embedsmænd overtager styringen... Eller gør de?

21.03.2017
Teknik og miljø
”Årets ’Chef i Teknik og Miljø’ stiller skarpt på ledelsesopgaven i det moderne demokrati.” Sådan introduceres årets konference, som arrangeres i et samarbejde mellem COK og KTC, blandt andre faggruppen for ledelse. Det er et super relevant emne at tage op i ti-året for kommunalreformen. I 2009, altså bare 2 år efter reformen, skrev Information, at embedsværket i kommunerne havde overtaget styringen og kørt kommunalpolitikerne ud på et sidespor…
Læs nyhed

Skolelederuddannelse

21.03.2017
Skole
Børn og unge

Artiklen er oprindeligt bragt i Magasinet Plenum.

En ny undersøgelse fra COK peger på, at skoleledernes kerneopgaver med reformen har forandret sig så meget, at skolelederne har behov for at få styrket deres kompetencer. 1.132 ledere fra 63 kommuner er spurgt om, hvor de oplever de største ledelsesmæssige udfordringer.

En stor del af de adspurgte peger på, at ’faglig ledelse’ er en meget vigtig kompetence i dag og i fremtiden – men at det samtidig ikke er i den pædagogiske ledelsesopgave, skolelederne mener, at de har størst behov for at blive løftet.

Læs nyhed

Handicap 2017 - empowerment genbesøgt

21.03.2017
Voksne
Socialstyrelsen og COK står i fællesskab for en stor national handicapkonference den 30. maj i Vejle. Kom og vær med til at sætte fokus på empowerment og hør om aktuel viden og forskning på området.
Læs nyhed

Hvorfor distribueret ledelse?

17.03.2017
Ledelse
Det er ofte dine medarbejdere, der styrer projekter, organiserer samarbejder eller leder processer, men det er stadig dit ansvar, at opgaverne bliver løst. Du skal have indsigt i, hvad der sker i organisationen for at kunne træffe de rigtige beslutninger om organisationens overordnede mål og strategi. Læs om, hvordan du sikrer dette med distribueret ledelse.
Læs nyhed

Konference: Chef i Teknik og Miljø 2017: At være leder i et demokrati i bevægelse

28.02.2017
Teknik og miljø
Ledelse
Krav om vækst, udvikling og forandring er et grundvilkår i fremtidens kommunale selvstyre. Konferencen Chef i Teknik og Miljø 2017 stiller derfor skarpt på ledelsesopgaven i det moderne demokrati.
Læs nyhed