Hvordan sikrer vi, at fx ChatGPT bruges på en måde, der respekterer borgernes privatliv, og at vores brug af den ikke bryder nogen regler om beskyttelse af personlige oplysninger? Med andre ord, hvordan beskytter vi borgeres personlige oplysninger, når vi bruger sprogmodellerne i kommunens arbejde?

Anvendelsen af ChatGPT, Bard, CoPilot og lignende sprogmodeller sker ofte ved, at du giver tjenesten et input. Det kan fx være, at du anmoder den om at besvare konkrete (faglige) spørgsmål, eller måske anmoder du den om at skrive en tekst eller generere et billede til dig.

Anvendelsesmulighederne i kommunerne rejser juridiske spørgsmål.

  • Hvad sker der med de oplysninger, som du deler med sprogmodellerne?
  • Kan du være sikker på, at du får de rigtige svar på dine spørgsmål, og skal du faktatjekke de oplysninger, som du modtager?
  • Og ved du, om du må anvende tekst eller billeder, som ChatGPT har produceret for dig?
395 kr.
Sted og startdato
Online: 11. september 2024
Varighed: 2 timer
Se tid og sted for det valgte forløb
Online
11. september 2024 kl. 10:00-12:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Alle kommunale ledere og medarbejdere.

På kurset lærer du

Læs mere Læs mindre

Igennem konkrete eksempler fra hverdagen i kommunerne kommer vi omkring ovenstående spørgsmål, og giver dig viden til at vurdere, hvordan du kan bruge de store sprogmodeller og chatbots inden for de juridiske rammer.

 

Læs mere Læs mindre

✓   hvilke input du kan givetil fx ChatGPT, og hvordan du skal forholde dig til det, som du modtager.

Læs mere Læs mindre

✓   Hvornår du skal hente bistand fra kommunens IT-specialister eller jurister med henblik på at vurdere, om du kan fortsætte eller måske skal ændre din anvendelse af programmet.

Læs mere Læs mindre

Dine undervisere

Læs mere Læs mindre
silhuet

Jesper Gradert
Juridisk konsulent i KL´s kontor for Jura & EU

 Jesper arbejder med rådgivning af kommunerne på det offentligretlige område og er ansvarlig for statsstøttespørgsmål i KL. Han har gennem flere år rådgivet en række kommuner i sager på statsstøtteområdet inden for områder som forsyning, kultur, havne, infrastruktur og erhvervsfremme.

Læs mere Læs mindre
Karin Hoffmann-Hansen

Karin Hoffmann-Hansen 
Chefkonsulent i KL  

Karin er chefkonsulent, cand.jur , som gennem KL’s juridiske rådgivning af kommunerne har stort kendskab til bl.a. de forvaltningsretlige problemstillinger, som rejser sig i en kommunal hverdag – også når det gælder generativ AI. 

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kommunernes AI-skole

Læs mere Læs mindre

I Kommunernes AI-skole har vi udviklet forløb om kunstig intelligens til dig, der er medarbejder, leder, en del af direktionen eller politiker.

Vi tager udgangspunkt i de problemstillinger, der fylder i din kommunale hverdag, så du kan få en forståelse for, hvordan du kan udnytte kunstig intelligens til din fordel.

Læs mere Læs mindre

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
THT
Chefkonsulent
Thøger Terp
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard