COVID 19
Du kan trygt deltage på kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Workshop om sorg hos borgere i ældre- og sundhedsområdet

Med denne workshop ønsker vi at give dig som medarbejder i sundheds-, pleje- og omsorgsjobs en større forståelse for og viden om sorgreaktioner, muligheder for sorgstøtte og henvisning til behandling.

Indhold

Arbejder du med borgere i ældre- og sundhedsområdet, er du ofte i kontakt med mennesker, der er i risiko for, eller som har udviklet kompliceret sorg. Og i mange tilfælde er du som fagprofessionel den eneste, der kommer i hjemmet og over længere tid kan observere mistrivsel hos borgere. Det kan f.eks. være dårlig søvn, isolation og nedtrykthed. Hvis symptomerne ikke aftager over tid, kan der være grund til bekymring, og det kan være tegn på, at borgeren har brug for hjælp i sorgprocessen. Workshoppen henvender sig til alle medarbejdergrupper, da en vigtig forudsætning i arbejdet med sorg er en tværfaglig tilgang og forståelse.

Der er en stor mulighed for at forebygge og ikke mindst at gøre noget aktivt for borgerens livskvalitet, hvis man ved, hvad man skal observere og ikke mindst har viden om handlemulighederne.

På denne fire timers workshop vil du få mere viden om sorg og sorgreaktioner, og hvilke handlemuligheder der er, med blik for det tværfaglige samarbejde. Vi kommer omkring følgende emner:

  • Forståelse af begrebet sorg
  • Kendetegn på normale sorgreaktioner
  • Kendetegn på komplicerede sorgreaktioner
  • Henvisning til sorgstøtte tilbud i landets regioner og kommuner
  • Erfaringsudveksling omkring deltagernes egen praksis

Temaerne tager udgangspunkt i Det Nationale Sorgcenters mangeårige arbejde inden for sorgområdet og med særlig fokus på ældre og sorg blandt pårørende og efterladte. Det Nationale Sorgcenter har for nylig stået i spidsen for udvikling af anbefalinger til opsporing og forebyggelse af komplicerede sorgreaktioner.

Som deltager på workshoppen får du indblik i nyeste viden om sorgforståelse, herunder hvordan denne viden kan bruges i mødet med pårørende og efterladte.

Undervisere/ Oplægsholdere

Underviser er fra Det Nationale Sorgcenter.

Målgruppe

Sundhedspersonale – SOSU-assistenter og sygeplejersker

Kursusdatoer
  • COK Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
    03.11.2020 kl. 11:30 - kl. 15:30
Når du vælger startdato og sted opdateres pris, informationer og tilmeldingslink automatisk.
Datoer
COK Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
03.11.2020 kl. 11:30 - kl. 15:30
Pris: 950 kr.
Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.
Tilmeldingsfrist12.10.2020. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er