NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Webinar om ”Mediation – en dialogbaseret tilgang til arbejdslivets og hverdagens konflikter”

Gør som Ikast-Brande, Vejle og Herning, og vend en fastlåst konflikt og tilstand til noget godt og konstruktivt?

En positiv kultur på den offentlige arbejdsplads kan aflæses direkte i medarbejdernes og ledernes engagement.

I sidste ende kan det aflæses i brugere, borgeres, patienter og pårørendes oplevelse af den leverede oplevelse og service.

Men hvordan fremmer vi denne kultur, og hvordan kan vi som medarbejdere og ledere konkret arbejde med det? Når det samtidig må erkendes, at konflikter er et livsvilkår, der stikker ansigtet frem, også når vi mindst venter det.

Mediationstilgangen som konfliktløsningsmetode adskiller sig fra andre metoder ved at lægge vægt på dialog, lytning og ikke mindst, at konflikter eller uenigheder gennem mediationstilgangen kan omdannes til udviklingsveje for nye planer, strategier og visioner – og dermed være afsæt for en vind-vind løsning.

Blandt de mange offentlige organisationer, der inddrager mediationstilgangen som en integreret del af organisations- og ledelseskulturen kan bl.a. nævnes Ikast-Brande Kommune, der er i gang med et forløb, hvor ledere med personaleansvar gennemgår et 2-dages forløb.
Jobcenter Vejle har i et nyligt gennemført udviklingsprojekt brugt mediationstilgangen som afsæt for styrkelse af samarbejdsrelationer – internt og eksternt.
Herning Kommunale Tandpleje har i mere end ti år arbejdet målrettet med mediation – som konfliktløsningsværktøj og som redskab til styrkelse af en god og sund arbejdspladskultur.

Flere andre kommuner og offentlige institutioner har med succes implementeret mediation som konflikthåndteringsværktøj.

Trivsel og det gode arbejdsmiljø skabes gennem en tillidsbaseret, anerkendende og værdsættende kultur.
Mediationstilgangen er et vigtigt værktøj i udvikling af en kultur, der rummer plads til den enkelte medarbejder og leders relevante og rimelige behov, bekymringer og interesser.

Så hvad er mediation egentlig?

Kan en fastlåst konflikt virkelig vendes til noget positivt og konstruktivt? Og hvad kan man konkret og i praksis bruge mediation i sit arbejdsliv?

På webinaret får du svar på disse spørgsmål sammen med en introduktion til mediationstilgangen som redskab til at håndtere hverdagens og arbejdslivets uundgåelige konflikter.

Forfatterne til bogen ”Kort og godt om Mediation” og Komponents underviser i mediation, vil i en dialogbaseret tilgang folde nogle af deres erfaringer ud med mediation og hvad mediationens redskaber og værktøjer kan anvendes til i praksis.

Undervisere/ Oplægsholdere

Det er forfatterne til bogen ”Kort og godt om mediation” Finn Sten Jakobsen og Marianne Spandet samt underviser på faget ved Komponent, Laila Leerholm der introducerer Mediation på dette webinar.

Målgruppe

Medarbejdere som ønsker værktøjer til at tilgå fastlåste situationer og konflikter på en konstruktiv måde.

Dette webinar er gratis. Du kan stadig nå at tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag