NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Vilkårsændringer i ansættelsesforholdet

Med hvilket varsel skal en ændring i et ansættelsesforhold fortages? Få styr på det retlige grundlag, varslingstyperne og processen, når der gennemføres vilkårsændringer i kommuner og regioner.

En forudsætning for at kunne foretage en kvalificeret juridisk vurdering af, om en ændring i et ansættelsesforhold også kan defineres som en væsentlig vilkårsændring er, at man anvender et fælles begrebsapparat.

På dette kursus stiller vi derfor spørgsmålet: ”Hvornår er en ledelsesmæssig disposition en vilkårsændring, og hvornår er den væsentlig?” Du får en detaljeret indføring i de kriterier, der indgår i vurderingen af, om ændringer i ansættelsesforholdet er væsentlige og med hvilket varsel, ændringer kan gennemføres.

Vi gennemgår det retlige grundlag for vilkårsændringer og ser på det samlede sæt af regler og den retspraksis, som behandler sager om vilkårsændringer. Vi gennemgår også de procedureregler, som gælder ved vilkårsændringer, herunder reglerne i forvaltningsretten og overenskomsterne.

På kurset sætter vi fokus på flere specifikke typer af ændringer. Det drejer sig bl.a. om ændringer i arbejdstid, arbejdssted og løn.

Og endelig stiller vi skarpt på begrebet ”kutyme”, der af og til bliver brugt som argument for, at der er opstået en uskreven medarbejderrettighed, der ikke uden videre kan fjernes.

Dit udbytte
Når du har gennemført kurset, har du værktøjerne til at foretage en kvalificeret juridisk vurdering af, om en ændring i et ansættelsesforhold er væsentlig eller ej. Du har også fået indgående viden om, hvordan vilkårsændringer gennemføres.

Undervisere/ Oplægsholdere

På kurset underviser chefkonsulenterne Anne Færge Bork og Christel Andersen KL, Jura og EU. Begge rådgiver dagligt kommunerne om håndteringen af vilkårsændringer og er endvidere erfarne undervisere.

Målgruppe

Kurset er målrettet løn- og personalekonsulenter i kommuner og regioner, som rådgiver omkring overenskomstforhold og afskedigelser.

Samarbejdspartner
KL- Jura og EU
Kursusdatoer
  • Online via Teams
    Modul 1 03.05.2021 kl. 09:00 - kl. 12:00
    Modul 2 10.05.2021 kl. 09:00 - kl. 12:00
    Modul 3 12.05.2021 kl. 09:00 - kl. 12:00
Når du vælger startdato og sted opdateres pris, informationer og tilmeldingslink automatisk.
Datoer
Online via Teams
Modul 1 03.05.2021 kl. 09:00 - kl. 12:00
Modul 2 10.05.2021 kl. 09:00 - kl. 12:00
Modul 3 12.05.2021 kl. 09:00 - kl. 12:00
Pris: 2.850 kr.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning og materialer Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb
Tilmeldingsfrist26.03.2021. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag