Ny uddannelse sætter spot på moms og afgifter

Moms og afgifter får mere og mere opmærksomhed i kommunerne, og det er der ifølge Lars Gosvig, der er senior manager hos PwC og underviser på COKs Momsuddannelse, lige omkring 30 milliarder gode grunde til. Her kan du læse om tankerne bag uddannelsen og om, hvorfor I skal sætte fokus på korrekt kontering af moms og afgifter.

30 milliarder. Så mange penge går hvert år fra Økonomi- og Indenrigsministeriet og tilbage til kommunerne i forbindelse med momsrefusion. Dermed er moms og afgifter et vigtigt område for kommunerne – og et område, hvor der både er penge og besvær at spare ved at kontere rigtigt første gang.

– Moms og afgifter er et område, hvor kommunerne skal navigere mellem to forskellige regelsæt, og hvor nogle af reglerne er meget komplekse. Det giver jo en risiko for, at der sker fejl rundt om i kommunerne, eller at kommunerne ikke får hentet alle de godtgørelser, de er berettigede til, siger Lars Gosvig, der er senior manager hos PwC og underviser på COKs Momsuddannelse. Han fortsætter:

– Derudover har området politisk interesse, i og med at kommunerne jo ikke må have konkurrencemæssige fordele i forhold til private virksomheder. Samtidig er området under bevågenhed fra myndighederne, hvor især SKAT har skruet kraftigt op for kontrolindsatsen. Så der er faktisk en hel palet af gode grunde til, hvorfor kommunerne skal sætte sig godt ind i det moms- og afgiftsmæssige område. 

COKs Momsuddannelse er et læringsforløb, der kommer 360° rundt om de moms- og afgiftsmæssige problemstillinger og udfordringer, der findes i en kommune, så medarbejderne bliver klædt på til at foretage korrekt momsmæssig kontering. Uddannelsen består af tre undervisningsdage, der kan tages samlet eller hver for sig, men Lars Gosvig er ikke i tvivl om, at mange vil have gavn af at deltage alle tre dage. Det fremmer nemlig et samlet og vigtigt overblik og en central forståelse for arbejdet med moms og afgifter.

Moms og afgifter 1: Fokus på indtægter

Arbejder du med kontering af moms, eller er du via dine opgaver i berøring med de kommunale momsregler? Og vil du vide, om du er omfattet af momsloven, og hvad dine pligter er? Så læs med videre

Se detaljer
Gem som favorit

Moms og afgifter 2: Fokus på udgifter

Arbejder du med kontering af moms, eller er du via dine opgaver i berøring med af de kommunale momsregler? Og vil du vide, hvordan du får moms og afgifter refunderet? Så læs med videre

Se detaljer
Gem som favorit

Moms og afgifter 3: Cases med fokus på bygninger, grunde og haller

Arbejder du med kontering af moms, eller er du via dine opgaver i berøring med af de kommunale momsregler? Og arbejder du med bygninger, grunde og haller? Så læs med videre

Se detaljer
Gem som favorit

– Du kan selvfølgelig godt nøjes med at vide, hvilken paragraf du skal følge, og hvilken knap du skal trykke på, men den grundlæggende forståelse for det moms- og afgiftsmæssige område får du først, når du ved, hvad der sker før og efter den del af processen, du selv sidder med. Og det er sådan, du bliver i stand til at se de store sammenhænge og skabe vedvarende løsninger, siger Lars Gosvig.

COKs Momsuddannelse blev udbudt første gang sidste år med et forløb i Aarhus og et i Herlev, og ifølge Lars Gosvig blev det til to forløb, hvor deltagerne fik et solidt udbytte med sig hjem.

– Det nye med uddannelsen er, at vi går ind og skaber en sammenhæng i arbejdet med moms og afgifter. Derudover sætter jeg en ære i, at deltagerne får mulighed for at komme med nogle udfordringer fra deres egen hverdag, så uddannelsen faktisk bliver en anledning til at få bearbejdet nogle konkrete problemstillinger. Dermed holder vi kurset praksisnært, selvom vi kommer igennem noget kompliceret stof, siger Lars Gosvig.

Husk, at tilmelder du dig alle tre dage af COKs Momsuddannelse, får du uddannelsen for kun 8.600 kr. – du sparer dermed 1.900 kr.