NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Udvikling af stærkere tværgående samarbejde

Uddannelsesforløb med certificering i Relationel Kapacitet

Kom med på et forløb, som sætter dig i stand til at udvikle og lede tværfaglige og tværorganisatoriske processer. Få skabt mere sammenhæng i opgaveløsningen og styrket samarbejdsevnen på tværs af faggrupper og organisatoriske søjler.

Uddannelsen bygger på nyere dansk og international forskning i ledelse af forandringer, relationer og tværgående samarbejde. På uddannelsen omsættes forskningsresultaterne til konkrete analysemodeller og værktøjer, der kan understøtte kvalitet og effekt i opgaveløsningen.

Uddannelsen har fokus på, hvordan du som leder, konsulent eller nøgleperson kan udvikle dine kompetencer og blive endnu bedre til at analysere, udvikle og lede samarbejdsprocesser på tværs af faglige og organisatoriske skel – med særlig fokus på:

  • At udvikle dine evner til at arbejde med Relationel Kapacitet i tværfaglige og tværsektorielle udviklings- og forandringsprocesser.
  • At arbejde med at øge den strategiske kompetence og skabe ejerskab og engagement i udviklingsprocesser.
  • At bruge de grundlæggende systemiske værktøjer til at understøtte de organisatoriske udviklings- og forandringsprocesser.
  • At blive certificeret bruger af Joint Action Analytics værktøjet.

Uddannelsen er opbygget med 4 undervisningsdage.

Modulernes indhold

Modul 1:

Introduktion til Ledelse af Relationel Kapacitet. Vi gennemgår de grundlæggende tanker, forskningsresultater og handlingsanvisninger som udgangspunkt for træning i dialogisk og analytisk relations-udvikling.

Modul 2:

Strategisk relations-udvikling & analyser af relationel kapacitet som grundlag for udvikling i konkret opgaveløsning. Vi kobler forskningen i relationel kapacitet og strategisk relationel ledelse – med fokus på de komplekse og dynamiske aspekter af tværgående arbejdsprocesser. Første del af i Certificering i Joint Action Analytics værktøjet, der hjælper jer med at skabe overblik og bedst mulige udgangspunkt for udvikling.

Modul 3:

Ledelse af komplekse tværgående processer – arbejde med at navigere i udviklingsprocesser og insisterende involvering. Anden del af Certificering i Joint Action Analytics værktøjet, der hjælper jer med at skabe overblik og bedst mulige udgangspunkt for udvikling.

Der vil være et særligt fokus på hvordan principperne i relationel kapacitet kan anvendes som både strategiske pejlemærker og styringsprincip – og som grundlag for en løbende relations-udvikling til gavn for konkret strategisk forankret opgaveløsning.

Deltagelsesgaranti

Vær med online, hvis COVID-19 hindrer fysisk fremmøde. Læs mere her

Målgruppe

Uddannelsen er målrettet chefer, ledere og konsulenter, der arbejder med at udvikle og implementere komplekse tværorganisatoriske processer i praksis.

Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag