NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Få værdifuld viden om for tidligt fødte børn

Har du jævnligt med for tidligt fødte børn at gøre? Og kan du være i tvivl om deres behov? Så har du her chancen for at få værdifuld indsigt.

For den pædagogiske sektor:
Du får vigtig baggrundsviden, der gør dig i stand til at forstå børnene og deres forældre på et dybere plan. De helt konkrete anbefalinger på pædagogisk tilgang, forældresamarbejde samt at skabe et fysisk og psykisk befordrende miljø vil kunne lette dit daglige arbejde. Indsigten og forståelsen skaber basis for en følelse af mestring, så du kan føle dig tryg i din tilgang til for tidligt fødte børn.

For den administrative sektor:
Du får vigtig baggrundsviden, der gør dig i stand til at forstå børnenes og forældrenes behov på et dybere plan. Formålet er, at du bliver i stand til at træffe beslutninger om intervention, som skaber nye udviklingsmuligheder for børnene. Dvs., at indsatsen ikke bare er kompenserende, men at den afhjælper grundlæggende ubalancer. Det betyder, at børnene kommer til at trives i både institution og skole, og de vil dermed ikke have behov for massiv støtte gennem mange år.

På temadagen får du viden om, hvordan en for tidlig start på livet påvirker den fysiske, neurologiske og emotionelle udvikling hos børn. Du får et overblik over de typiske senfølger, og ikke mindst sætter vi fokus på, hvordan det er muligt at afhjælpe dem. Vi ser på, hvordan nervesystem/hjerne, fysik og følelsesliv kan restitueres ud fra et helhedsperspektiv. I det ligger bl.a. elementer som sansestimulering, kost, traumeforløsning samt pædagogik og samspil, herunder forældrevejledning. Den helhedsorienterede indsats giver børnene nye forudsætninger for at trives, udvikle sig, indlære og danne sociale relationer. En negativ spiral vendes til en positiv.

Temadagen veksler mellem faglige oplæg, plenumdialog og udveksling/refleksion.

Litteratur:
Præmaturbogen – et godt liv som barn, ung og voksen. Bogen, der er skrevet af underviser, er inkluderet i prisen og fremsendes efterfølgende.
Bogen, som har fået meget flotte anmeldelser:

Jeg har fået en større forståelse for, hvorfor han har været på den måde han har, og hvorfor han nu reagerer, som han gør med hans senfølger. Ud over det beskriver hun bare virkelig godt forløbet helt fra en start! Jeg var ved at tude efter de to første sider, fordi jeg ligesom blev kastet tilbage og blev mindet om mit forløb – meget rørende! Hele bogen igennem var der meget relevant for mig, os, dagplejemoren, og det gjorde også, at den kun er mere interessant at læse, og selvom vi har små nu, så beskriver den også udfordringer, der kan forekomme op i børnehave/folkeskole/teenager/voksenlivet.
Den er seriøst bare god!
Præmaturmor Charlotte Bilde

Præmaturbogen - et godt liv som barn, ung og voksen - skrevet af Jonna Jepsen -forfatter/underviser/ specialkonsulent og stifter af Dansk Præmatur Forening.
Jonna er sindssygt dygtig indenfor sit felt, og bogen kan på det varmeste anbefales til alle fagpersoner, der kommer i kontakt med problematikken omkring præmaturitet – læger/jordemødre/sygeplejersker, men den kan også anbefales til pædagoger/ dagplejemødre/forældre/lærere, ja når jeg tænker efter, så tænker jeg, at rigtig mange mennesker kan få glæde af at dykke ned i Jonnas bog og blive klogere på de vilkår – og livsvilkår – det er for et barn at blive født for tidligt.
Charlotte Grumme, jordemoder og psykoterapeut MPF,

Undervisere/ Oplægsholdere

Jonna Jepsen
Forfatter, specialkonsulent og underviser
www.praematurspecialisten.dk

Målgruppe

Sagsbehandlere, teamledere, PPR-ansatte, lærere, speciallærere, skoleledere, pædagoger, pædagogiske ledere.

Kursusdatoer
 • Komponent/COK Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
  03.11.2021 kl. 08:30 - kl. 16:00
 • Komponent/COK Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
  24.03.2022 kl. 08:30 - kl. 16:00
Når du vælger startdato og sted opdateres pris, informationer og tilmeldingslink automatisk.
Datoer
Komponent/COK Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
03.11.2021 kl. 08:30 - kl. 16:00
Pris: 2.800 kr.
Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Tilmeldingsfrist03.10.2021. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Program

Dag 1
 • 08:30
  Kaffe, te og brød
 • 09:00
  Velkomst og præsentation
 • 09:10
  Formiddagens program
  Den skæve start på livet og dens betydning for barnets tidlige udvikling
  Typiske følger af for tidlig fødsel
 • 12:00
  Frokostpause
 • 12:30
  Eftermiddagens program
  Hvad er børnenes behov i hverdagen, og hvordan imødekommer vi dem?
  Hvordan hjælper vi børnene til alderssvarende udvikling, god trivsel og at kunne mestre læring?
  Hvordan sikrer vi et konstruktivt forældresamarbejde?
 • 15:30
  Opsamling og afrunding
 • 16:00
  Kursusdagen slut

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag