NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Nyt kursus: Få styr på sagsbehandlingen og mere ro i maven på det specialiserede voksenområde

29.09.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver eller noget helt fjerde? Du og dine kollegaer kan komme med vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde ind i arbejdet som sagsbehandler på det specialiserede voksenområde. Nyt kursus fra Komponent sætter fokus på den vigtige fælles viden, I skal have for at få ro i maven og lykkes i hverdagen.
Læs nyhed

Mellemformer i Aarhus: Skolen skal tilpasses børnene, ikke omvendt

06.09.2021
Skole og dagtilbud
Økonomi
Social, sundhed, beskæftigelse
I de sidste mange år har kommuner landet over arbejdet med mellemformer, ofte med det formål at få børn med særlige udfordringer og behov til at fungere i et alment skoletilbud. I Aarhus Kommune er Børn og Unge gået en lidt anden vej, her handler det nemlig om at finde og udvikle de rigtige redskaber til at tilrettelægge undervisningen, så den opfylder alle børns behov.
Læs nyhed

Magtanvendelse – tag de gode snakke og hold fokus

14.06.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
De nye regler fra januar 2020 er ved at være godt implementeret i kommunerne og har blandt andet medført et sundt fokus på at få taget de gode snakke om magtanvendelse og arbejde med forebyggelse. Det fortæller Komponents underviser på kurset Magtanvendelse på voksenområdet – regler og dilemmaer.
Læs nyhed

Viden og netværk til kaoskaptajner på ældre- og sundhedsområdet

28.05.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Sådan har vi gjort for andre kunder
Nye redskaber til at navigere i en travl og ofte uforudsigelig hverdag og god sparring med andre driftsledere i samme båd. Det var noget af det, Anja Møllegård Hansen fra Fredensborg Kommune og Christian Carl Søltoft fra Københavns Kommune fik med sig fra Komponents forløb Driftsledelse på ældre- og sundhedsområdet, som vi udbyder i samarbejde med konsulenthuset Type2dialog.
Læs nyhed

Se vores nye socialfolder

21.05.2021
Social, sundhed, beskæftigelse

Den nye socialfolder

Læs nyhed

To nye kurser: Sorg for fagpersoner

28.04.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Med to nye kurser klæder Det Nationale Sorgcenter og Komponent dig på til at møde, forstå og støtte mennesker, der er ramt af sorg. Det ene kursus omhandler sorg hos børn og unge, mens det andet sætter spot på sorg hos voksne og ældre efterladte.
Læs nyhed

Ny grunduddannelse i MI udspringer direkte fra praksis

19.04.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Sådan har vi gjort for andre kunder
Vidste du, at vi hos Komponent allerhelst vil lave de kurser og uddannelser, som kommunerne har mest brug for? Det er den nye grunduddannelse i  den motiverende samtale med unge et godt eksempel på.
Læs nyhed

Funktionelle lidelser: Ambassadører sikrer større forståelse og bedre indsatser for overset målgruppe

25.03.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Omkring seks procent af befolkningen har en funktionel lidelse, der er så alvorlig, at den påvirker deres livskvalitet. Samtidig er sygdommene omgærdet af uvidenhed og fordomme, og det kan spænde ben for, at borgerne får det rigtige tilbud i mødet med sundhedsvæsenet eller jobcentret. Komponent sætter fokus på de funktionelle lidelser med to spændende kurser i samarbejde med afdelingen Funktionelle Lidelser ved Aarhus Universitetshospital.
Læs nyhed

Hvorfor FIT fits

16.03.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Komponent (tidl. COK) har siden 2017 udbudt åbne kurser, konferencer og skræddersyede temadage om FIT (Feedback Informed Treatment). Hvorfor? Fordi det virker. Vores chefkonsulent Bjarne Richter Bjelke fortæller om metoden.
Læs nyhed

Se videoerne: Få inspiration til arbejdet med handleplaner

16.02.2021
Viden og indsigt
Social, sundhed, beskæftigelse
Fire kommuner har med støtte fra VELUX FONDEN udviklet nye metoder til at samarbejde med borgerne om handleplaner. Læs mere om metoderne og se inspirationsvideoerne her.
Læs nyhed