NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Mellemformer i Aarhus: Skolen skal tilpasses børnene, ikke omvendt

06.09.2021
Skole og dagtilbud
Økonomi
Social, sundhed, beskæftigelse
I de sidste mange år har kommuner landet over arbejdet med mellemformer, ofte med det formål at få børn med særlige udfordringer og behov til at fungere i et alment skoletilbud. I Aarhus Kommune er Børn og Unge gået en lidt anden vej, her handler det nemlig om at finde og udvikle de rigtige redskaber til at tilrettelægge undervisningen, så den opfylder alle børns behov.
Læs nyhed

Kom ajour med udviklingen inden for mellemkommunal refusion

21.04.2021
Økonomi
Mellemkommunal refusion er ofte et kompliceret område at arbejde indenfor med nye systemer, løbende lovændringer og uklarheder om best practice. Med Komponents kurser kan du blive klædt på til at navigere på et komplekst område og få indblik i mulige løsninger og de nyeste tendenser.
Læs nyhed

Tid til en ny vision for kommunernes økonomistyring

04.03.2021
Økonomi
GRATIS WEBINAR: Ifølge professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh er det ved at være tid til, at kommunerne stiller nye spørgsmål i økonomistyringen. Er du nysgerrig på hvordan? Log på den 25. marts.
Læs nyhed

Økonomikonsulenten – brobygger i kommunen

10.02.2021
Økonomi
Som økonomikonsulent skal du forstå de velfærdsfaglige områder og være en solid sparringspartner for politikere og ledere i kommunen. Økonomistyringen er flyttet fra økonomiforvaltningen og ud i de faglige afdelinger, og det stiller nye krav. Komponents Peter Bogh giver sit bud på økonomikonsulentens rolle anno 2021. 
Læs nyhed

Kursus bidrager til fælles fodslag i Regnskabsteamet på Bornholm

27.01.2021
Sådan har vi gjort for andre kunder
Økonomi
Et fælles udgangspunkt og større indsigt i hinandens arbejdsopgaver. Det var resultatet, da Regnskabsteamet i Center for Økonomi og Personale ved Bornholms Regionskommune i efteråret mødtes til en skræddersyet udgave af kurset Budget- og regnskabssystem for kommuner. 
Læs nyhed

Ni artikler om effektbaseret økonomistyring

08.01.2021
Økonomi
Den effektbaserede økonomistyring vinder frem i mange kommuner. Vil du styrke din viden om det stærke redskab i kommunens økonomiske værktøjskasse, har vi samlet en række artikler til dig om emnet. Alle artiklerne er skrevet af professor i økonomistyring, Per Nikolaj Bukh, som igennem flere år har stået i spidsen for Komponents (tidligere COK) mange kursustilbud på området.
Læs nyhed

Resultatbaseret styring mellem drøm og virkelighed

24.11.2020
Økonomi
Viden og indsigt
Mads Leth Jakobsen fra VIVE tager temperaturen på resultatbaseret styring og giver fem gode råd til ledelses- og økonomifunktioner, der vil bringe virkeligheden tættere på drømmen. 
Læs nyhed

Sociale investeringer: Stort potentiale, men svært at være firstmover 

27.10.2020
Værktøjer og guides
Økonomi
Sociale investeringer gavner både de udsatte  borgere og kommunekassen. Men det kræver, at man som kommune tænker langsigtet og er parat til at risikere nogle lærepenge. Karsten Storgaard Bjerre, der forsker i sociale investeringer hos Komponent, giver her sit bud på, hvad der skal til for, at man for alvor kan høste gevinsterne af det nye redskab i kommunens økonomiske og sociale værktøjskasse.
Læs nyhed

Bliv bedre til at analysere, udvikle og lede samarbejde på tværs

22.10.2020
Værktøjer og guides
Kommunalpolitik
Ledelse og organisationsudvikling
Forvaltning og myndighed
Økonomi
Teknik og miljø
Social, sundhed, beskæftigelse
Skole og dagtilbud
Video-workshop med Rasmus Rossel: Lederen spiller en afgørende rolle for, om det tværgående samarbejde lykkes i en organisation. Få inspiration til, hvordan du kan gå forrest og styrke den relationelle kapacitet på din arbejdsplads.
Læs nyhed

COK styrker medarbejdere og ledere i at bedrive god forvaltning

19.10.2020
Nyheder
Forvaltning og myndighed
Ledelse og organisationsudvikling
Kommunom
Økonomi
Teknik og miljø
Social, sundhed, beskæftigelse
Skole og dagtilbud
Forum for Forvaltning og Myndighed vil levere viden og værktøjer til kommunerne, så de bliver endnu bedre rustede til at håndtere myndighedsopgaver og sikre borgernes retssikkerhed. COK står bag initiativet, som går i luften med 10 webinarer og en række kurser.
Læs nyhed