NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Bliv klogere på kommunalpolitik: To nye podcasts fra Komponent

18.06.2021
Kommunalpolitik
Hvis du stiller op til kommunalvalget, eller du som ansat i en kommune interesserer dig for kommunalpolitik og lokaldemokrati, har vi to gode bud på indhold til dine ører: Komponent har netop lanceret to podcasts om lokalpolitik.
Læs nyhed

Tilbud til kommunalpolitikere

22.03.2021
Kommunalpolitik

Kommunernes opgaveportefølje er større end nogensinde. Kompleksiteten i opgaverne er stigende, og mange velfærdsløsninger forudsætter samarbejde på tværs af sektorer, niveauer og organisationer for at tage udgangspunkt i borgernes liv.

Er du kommunalpolitiker eller har du planer om at stille op til det kommende kommunalvalg, så har KL og Komponent det rette tilbud. Vi udbyder nemlig i den kommende valgperiode en række aktiviteter, der understøtter dit virke som kommunalpolitiker. Aktiviteterne og tilbuddene tager udgangspunkt i fem temaer/behov:

Læs nyhed

Underviser: Kommunalvalget starter længe før 16. november

22.03.2021
Kommunalpolitik
Populært kursus fra Komponent klæder valgansvarlige og valgmedarbejdere på til at gennemføre kommunalvalget korrekt. Lovgivning og erfaringsudveksling går hånd i hånd på dette kursus, og begge dele er nødvendige for at løfte en opgave, som er alt andet end rutine, fortæller underviser Lise Merrild Kristensen.
Læs nyhed

Vi ses på Kommunalpolitisk Topmøde 2021

15.03.2021
Kommunalpolitik
Ledelse og organisationsudvikling
Besøg Komponents inspirationsunivers på kommunalpolitisk topmøde. Her finder du tilbud til kommunalpolitikere, interview og spændende live-sessioner
Læs nyhed

Bliv bedre til at analysere, udvikle og lede samarbejde på tværs

22.10.2020
Værktøjer og guides
Kommunalpolitik
Ledelse og organisationsudvikling
Forvaltning og myndighed
Økonomi
Teknik og miljø
Social, sundhed, beskæftigelse
Skole og dagtilbud
Video-workshop med Rasmus Rossel: Lederen spiller en afgørende rolle for, om det tværgående samarbejde lykkes i en organisation. Få inspiration til, hvordan du kan gå forrest og styrke den relationelle kapacitet på din arbejdsplads.
Læs nyhed

Ny kommunalpolitiker? Bliv klar til at varetage den nye rolle under budgetprocessen

09.05.2019
Økonomi
Kommunalpolitik
Som ny kommunalpolitiker kan det være overvældende at træde ind i en ny rolle – en rolle hvor alting ikke bare er nyt, men hvor du også skal jonglere med rigtig mange af kommunens penge. På COKs økonomikursus for nye politikere bliver du introduceret til strukturen og arbejdsgangene i en budgetproces, så du er klædt på til at varetage den nye rolle som politiker i kommunen.
Læs nyhed

Henning Hansen: Derfor skal du med på Kattegat 2019

29.04.2019
Kommunalpolitik
Henning Hansen er tovholder på Kattegat 2019 og har været med til at udvikle programmet med udgangspunkt i kommunalpolitikernes egne behov og ønsker. Han har 20 års erfaring som kommunaldirektør, og han kender til de krav og udfordringer, nye kommunalpolitikere møder i det daglige arbejde.
Læs nyhed

Kattegat: Hurtigere i gang med reel politik

28.02.2018
Kommunalpolitik
Den nye valgperiode er godt i gang, og siden januar har nyvalgte kommunalpolitikere fra hele landet deltaget i Kattegat 2018. En af dem er Peter Buchreitz Harbo fra Vesthimmerlands Kommune. Han er 19 år gammel og ny i kommunalpolitik - og kunne slet ikke undvære introduktionsforløbet.
Læs nyhed

Fremtidens politikerbetjening: Mere end løse drøftelser

12.10.2017
Kommunalpolitik
”Jeg har talt med de kollegaer, der også var afsted på forløbet Fremtidens politikerbetjening, og vi har aftalt at mødes og have en dialog om, hvordan vi helt konkret kan bringe det i anvendelse i Kerteminde Kommune. Lige nu er vores drøftelser lidt løse, men snart kan vi sige: “Hov, det hørte jeg noget om ved COK!”
Læs nyhed

Gensidig tillid og respekt for hinandens banehalvdel

07.08.2017
Kommunalpolitik
God politisk betjening handler om at kende historik og retning, at orientere hinanden løbende, og om gensidig respekt for hinandens arbejdsgange. Det mener Jytte Bendtsen, udvalgsformand i Vallensbæk Kommune.
Læs nyhed