COVID 19
Du kan trygt deltage på kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Henning Hansen: Derfor skal du med på Kattegat 2019

29.04.2019
Politik
Henning Hansen er tovholder på Kattegat 2019 og har været med til at udvikle programmet med udgangspunkt i kommunalpolitikernes egne behov og ønsker. Han har 20 års erfaring som kommunaldirektør, og han kender til de krav og udfordringer, nye kommunalpolitikere møder i det daglige arbejde.
Læs nyhed

COK går ud af 2018 med et flot resultat

09.04.2019
Økonomi
Ledelse
Politik
Forvaltning
Med et overskud på knap 2 mio. kr. er COKs regnskab afsluttet og godkendt. COKs bestyrelse har valgt at anvende overskuddet på at udvikle nye uddannelsesforløb i samarbejde med landets kommuner. 
Læs nyhed

Kattegat: Hurtigere i gang med reel politik

28.02.2018
Politik
Den nye valgperiode er godt i gang, og siden januar har nyvalgte kommunalpolitikere fra hele landet deltaget i Kattegat 2018. En af dem er Peter Buchreitz Harbo fra Vesthimmerlands Kommune. Han er 19 år gammel og ny i kommunalpolitik - og kunne slet ikke undvære introduktionsforløbet.
Læs nyhed

Fremtidens politikerbetjening: Mere end løse drøftelser

12.10.2017
Politik
”Jeg har talt med de kollegaer, der også var afsted på forløbet Fremtidens politikerbetjening, og vi har aftalt at mødes og have en dialog om, hvordan vi helt konkret kan bringe det i anvendelse i Kerteminde Kommune. Lige nu er vores drøftelser lidt løse, men snart kan vi sige: “Hov, det hørte jeg noget om ved COK!”
Læs nyhed

Gensidig tillid og respekt for hinandens banehalvdel

07.08.2017
Politik
God politisk betjening handler om at kende historik og retning, at orientere hinanden løbende, og om gensidig respekt for hinandens arbejdsgange. Det mener Jytte Bendtsen, udvalgsformand i Vallensbæk Kommune.
Læs nyhed

Kommunalpolitikerne skal kunne spejle sig i COKs politikeraktiviteter

08.06.2017
Politik
Thomas Nymann Nielsen er Politikerakademiets nye mand ved roret. Her svarer han på, hvad politikerne efterspørger lige nu, og hvad politikerforløb i den kommende valgperiode vil handle om.
Læs nyhed

Konstante udfordringer betyder, at kommunalpolitikere aldrig “færdiguddannes.” Det er en styrke for lokaldemokratiet.

08.05.2017
Politik
COK har netop gennemført undersøgelsen ”Politiker-undersøgelse 2017 – udfordringer og kompetencebehov”. Undersøgelsen viser, at der skal langt mere end én valgperiode til at ”færdiguddanne” landets kommunalpolitikere. Det centrale spørgsmål er, om kommunalpolitikerne nogensinde bliver – eller skal blive – ”færdiguddannet”?
Læs nyhed

Kommunens budgetår på 24 timer: Vi må godt stille kritiske spørgsmål, der kan føre til smartere løsninger

01.10.2016
Politik
Ulla Vestergaard er kommunalbestyrelsesmedlem i Thisted Kommune. Hun kender godt de kommunale budgetter – men ikke ned i detaljen. Derfor har hun deltaget i Kommunens budgetår på 24 timer – et kursusforløb målrettet kommunalpolitikere. Det har givet hende en ny spørgelyst, som kan føre til bedre løsninger.
Læs nyhed

Ny bog: Kommunalpolitikere skal være amatører

23.09.2015
Politik
Ledelse
COK i medierne
Politikere på landets rådhuse skal være amatører, som udover det politiske erhverv også skal have et civilt arbejde på den lokale skole eller i den lokale virksomhed.
Læs nyhed

To formænd og en direktør: Et helt naturligt samarbejde

27.08.2015
Politik
Ledelse
Teknik og miljø
Det tekniske trekløver fra Ringsted kalder en spade for en spade. Deres samarbejde er eksemplarisk på trods af ny organisering, ny direktør, to nye udvalgsformænd og en kritisk revisionsrapport. Det skyldes hyppige møder, ærlighed, klare indre linjer – og muligheden for at lære hinanden at kende som personer.
Læs nyhed