COVID 19
Du kan trygt deltage på kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Hvem er proceskonsulenten?

17.03.2016
Proces og projekt
HR
Det er et spørgsmål, vi tit får. Derfor tog vi en snak med nogle af deltagerne, der netop er i gang med proceskonsulentuddannelsen. I dette nyhedsbrev kan du læse om Louise og Ulla, og hvorfor de har valgt at blive proceskonsulenter. Hvem ved, måske er det også noget for dig?
Læs nyhed

Sammenhængende, nær og personlig service – sådan

14.11.2017
Proces og projekt
Innovation
HR
Hvad er servicedesign, og hvordan kan det skabe værdi for kommuner og borgere? Få svaret fra Anne-Sofie Thomsen, en af underviserne på et nyt tredages undervisningsforløb i servicedesign.
Læs nyhed

Aalborg ruster administrative medarbejdere til fremtidens opgaver

04.03.2016
HR
Aalborg Kommune vil løfte kerneopgaven ved at uddanne fremtidens administrative medarbejdere. En ny uddannelse skal udvikle medarbejdernes kompetencer, så de passer til fremtidens udfordringer. Projektet har modtaget 1 1 mio. kr. fra Kompetencefonden.
Læs nyhed

Ny bog: Innovation i praksis – fem personlige fortællinger

11.02.2016
Samskabelse
Ledelse
Kommunom
Innovation
HR
Innovation er ikke forbeholdt den særligt kreative opfinderklasse. Innovation er for alle, men det kræver hårdt arbejde. Ny bog fra COK om samarbejdsdrevet innovation viser, hvordan fem kommunale og regionale praktikere arbejder med innovation i praksis.
Læs nyhed

Samskabelse: Holbæk gør det

08.02.2016
Samskabelse
HR
Holbæk Kommune oplevede ikke ’value for money’, når man købte kompetenceudvikling ude i byen. Derfor samskabte man sin egen uddannelse med hjælp fra COK. HR-udviklings-konsulent Sune Juul Røttig forklarer hvorfor og hvordan.
Læs nyhed

Teamledelsens mange ansigter

11.12.2015
Økonomi
Teknik og miljø
Proces og projekt
Ledelse
HR
Børn og unge
Teamledelse har mange ansigter i den offentlige sektor. Fra leder for et vikar-korps – over leder for et servicerende stabsteam – til et lederteam af en række dagtilbud. Uafhængigt af teamledelsens karakter går tre centrale nøgleord igen: synlighed, oversættelse og tillid.
Læs nyhed

HR’s effekt og rolle – nu og i fremtiden

26.11.2015
Ledelse
HR
Beskæftigelse
Diskussionen om, hvilken effekt HR har, og hvordan HR skaber værdi, forstummer tilsyneladende aldrig. Senest har survey’en: ”HR Survey 2015 – Udvikling, Prioriteringer og Udfordringer”, som Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) har gennemført, igen sat liv i debatten. 
62 af landets 98 kommunale HR chefer deltog i survey’en. En af de største udfordringer for HR i kommunerne er at dokumentere effekten af forskellige HR indsatser. 
Læs nyhed

Kompetent samarbejdspartner i udvikling af sommerskole

22.10.2015
Ledelse
Innovation
HR
For fjerde år i træk afholder Vejle en årlig innovationssommerskole for kommunens ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere. COK understøtter både planlægning og afholdelse af konferencen.
Læs nyhed

Proceskonsulenten: Den refleksive deltager

07.08.2015
Proces og projekt
Ledelse
HR
Proceskonsulenten har ingen særlige forudsætninger for at hæve sig over konteksten. Men kompetencer inden for implementering og erfaring med at involvere andre mennesker gør proceskonsulenten til en skarp refleksiv deltager, mener Ruth Gøjsen, COK og Karina Solsø, Rambøll.
Læs nyhed

Nyt samarbejde skal hjælpe opsagte kommunale og regionale ledere og medarbejdere videre i nyt job

06.08.2015
Politik
Ledelse
HR
Beskæftigelse
Et nyt samarbejde mellem AS3 og COK - Center for Offentlig Kompetenceudvikling sikrer fokus på både genplacering og kompetenceudvikling af opsagte medarbejdere. Ambitionen er at få medarbejderne i nyt job allerede i opsigelsesperioden.
Læs nyhed