NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Fra tændstikmænd til toptjekkede tegninger

Med blot et par timers træning fik 13 deltagere uden tegnefærdigheder værktøjer til at understøtte processer og præsentationer med grafisk facilitering. Se de flotte resultater her.

Trafikplanlægger, tilsynskonsulent, økonomichef, pædagogisk vejleder. Selvom deltagerne på grafisk facilitering kom fra vidt forskellige baggrunde, har de én ting til fælles: 

Ingen af dem kan tegne. 

Ligesom for de fleste andre af os, er tegnelysten gået i stå i femårsalderen, og oftest er det blot tændstiksmænd og kruseduller, der kommer ud, når de griber tuschen. 

Heldigvis betyder det ikke så meget, når man arbejder med grafisk facilitering. Faktisk er Komponents underviser på forløbet, Katrine Brenner, heller ikke en dygtig tegner. Men hun er en dygtig formidler og facilitator, og hun har erfaret, at det er nemmere at komme igennem med et budskab, når man tegner samtidig. Simpelthen fordi man fastholder tilhørernes opmærksomhed og sætter billeder på de samtaler, man har. 

I det lys handler grafisk facilitering nærmere om at lære at lave nogle simple og veldefinerede figurer, som man træner og sætter sammen på forskellige måder. Der er mere tale om en form for værktøjskasse end et egentligt tegnekursus, fortæller hun om forløbet. 

På kurset i grafisk facilitering, som blev afholdt i juni måned, blev det da også hurtigt tydeligt, at man kan komme rigtig langt uden kunstneriske færdigheder. Se bare, hvor gode deltagerne blev på blot en dag.

Gå til billeder

Vil du også lære teknikkerne? 

På Komponents kursus får du en introduktion til grundlæggende tegneteknikker, og allerede et par timer efter vil du være bedre til at bruge grafiske virkemidler. Du vil hurtigt opleve, hvor stærk en effekt, det har på tilhørerne, når du anvender grafisk facilitering i din præsentation. 

Endagskurset er for alle, der afholder møder og workshops med medarbejdere, kollegaer eller borgere. Du kan f.eks. være leder, HR-konsulent, projektleder, procesfacilitator eller jobcentermedarbejder.

Grafisk facilitering

Styrk din formidling med nye visuelle virkemidler. Kurset er for dig, der er projektleder, proceskonsulent eller på anden måde arbejder med formidling eller facilitering.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 09.12.2021
Lokation Herlev

Se billeder fra grafisk facilitering den 17. juni

To deltagere tegner en procespil
Grafisk understøttelse af proces for understøttelse
Pile er gode at kunne, når man laver grafisk facilitering
Kun en halv dag inde i kurset ser det allerede sådan ud
Man skulle tro, at de havde tegnet hele livet
Mødeagendaen er tegnet, så vi ved, hvor vi skal hen