NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Et nyt perspektiv på stressforebyggelse med fokus på stærke arbejdsfællesskaber

Kom og hør om et nyt perspektiv på stressforebyggelse og få indblik i gratis forskningsbaserede værktøjer.

Indhold

Vores forhold til vores arbejde handler ikke kun om at have noget at stå op til.

Det handler også om vores identitet og om at kunne bruge sig selv og føle tilfredshed og faglig stolthed. Forandringer, øgede krav og et stigende arbejdspres er en del af hverdagen for mange offentligt ansatte, som kan være svære for den enkelte at håndtere, fordi man kan opleve at det går ud over fagligheden.

Det stiller nye krav til både ledere og medarbejdere at navigere i.

Pernille Steen Pedersen har i sin forskning undersøgt, hvad dette indebærer og opdaget, hvordan følelse af skam dukker op som et nyt arbejdsmiljøproblem i forbindelse med et stort arbejdspres.

Pernille vil fortælle os om forskningen som peger mod nye, fælles løsninger, hvor både ledere og medarbejdere får et ansvar. Hun vil introducere nogle nye forskningsbaserede forebyggelsesværktøjer, som et udviklet i forskningsprojektet: Ledelse, kerneopgave, arbejdsfællesskaber og stress.

Forskningsprojektet har været organiseret som et partnerskab mellem Fremfærd, CBS og tre kommuner. (Fremfærd er et samarbejde mellem parterne på det kommunale arbejdsmarked om at udvikle velfærdssamfundets kerneopgaver).

Værktøjerne er gratis tilgængelige og udviklet til, at TR, AMR og ledere i fællesskab kan igangsætte dialoger til at styrke et arbejdsfællesskab. På gå-hjem-mødet vil deltagerne få mulighed for at afprøve dele af værktøjerne.

Undervisere/ Oplægsholdere

Pernille Steen Pedersen er uddannet fra statskundskab (cand.scient.pol) og har en ph.d. i ledelse fra institut for Ledelse, politik og filosofi på CBS.

Her er Pernille også ansat som post.doc i dag. I sin forskning har hun særligt fokus på, hvad det er der gør os stressede i arbejdslivet og hvordan vi kan blive bedre til at hjælpe hinanden i stressperioder.

I efteråret 2016 udgav hun bogen ”Slip stress ud af skammekrogen – et forsvar for arbejdsfællesskabet”. Forud for sin afhandling arbejdede Pernille 10 år i Beskæftigelsesministeriet, hvor hun havde fokus på bl.a. sygefravær.

Fremfærds logo
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag