Målgruppe

Kurset er for nøglemedarbejdere, ledere og chefer i ejendomscentre, ejendomsdrifts afdelinger og Facilities Management-organisationer.

Gem som favorit

Strategisk ejendomsforvaltning

Et fundament for kommunal velfærd

Indhold

Det kommunale ejendomsområde er blevet en central medspiller i det politiske landskab og dermed også i budgetforhandlingerne. Der er store samfundsøkonomiske værdier på spil, når bygningskapitalen gøres op og driftspotentialer realiseres.

Derfor har mange kommuner i de seneste år gennemført gennemgribende omorganiseringer af den kommunale ejendomsdrift og de tekniske serviceopgaver. Tendensen er større centralisering, hvor kommunerne i stigende omfang samler den kommunale ejendomsdrift og administration gennem dannelsen af nye kommunale ejendomscentre og Facilities Management-organisationer.

Men hvad er op og ned i moderne ejendomsforvaltning kan være svært at danne sig et overblik over fordi der iboede det kommunale selvstyre – naturligt også ligger mange forskellige løsninger. Med forskellige tilgange til drift og vedligeholdelse af ejendomsporteføljen er det også vanskeligt at sammenligne f.eks. effektiviseringsgevinster når datagrundlaget er forskelligt.

Med afsæt i KORA's benchmark-undersøgelse, sætter COK fokus på strategisk ejendomsforvaltning og porteføljestyring. Gennem interaktive oplæg, erfaringsbidrag og Caseoplæg bliver du klogere på kommunal ejendomsdrift og på egne strategiske pejlemærker til en effektiv ejendomsforvaltning.

Undervisere/ Oplægsholdere

Preben Gramstrup, fm3.dk, specialist i ejendoms- og servicerelateret Facilities Management. Preben har mange års erfaring indenfor et bredt spektrum af bygge- og ejendomsbranchen, men har især fokus på driftsherrerådgivning samt ejendoms- og servicerelateret Facilities Management. Han har arbejdet samme med en række kommuner om ejendomsstrategier, porteføljestyring og ejendomsdrift og har opbygget en omfattende database med benchmarking data. Preben er derudover en engageret foredragsholder og kompetent underviser.

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er