NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Stop op og få styr på forstyrrelserne - Personlig planlægning i teknik og miljø

Har du mange opgaver, og oplever du aldrig at komme i bund – også selvom du konstant ligger vandret? Og har du en følelse af, du hele tiden bliver forstyrret? Så har vi kurset til dig og kollegaerne.

Efter dette kursus ved du, hvordan du

  • Prioriterer dine opgaver på den korte bane, så du altid løser de rigtige opgaver i rigtigt kvalitet
  • Planlægger dine opgaver på den lange banen, så du ikke hele tiden skal halte bagefter
  • Håndterer afbrydelser, så du kan arbejde fokuseret og fordybet
  • Styrer din indbakke, så den ikke styrer dig
  • Og endelig lærer du vigtigheden i at holde pauser, så du efter endt arbejdsdag stadig har overskud til dig selv og familien
Indhold

Komponent har lavet et kursus til jer, som arbejder i en hektisk og kompleks hverdag med uforudsigelighed og mange bolde i luften, som gør, at I aldrig synes at komme i bund med opgaverne eller når det, I havde planlagt.

Et konkret og praksisnært kursus i personlig planlægning som øger effektiviteten og arbejdsglæden samtidig med, at kvaliteten af arbejdet højnes.

På én dag får du og dine kollegaer alle de redskaber, der skal til for, for at I fremover kan styre opgaver og tid - til glæde for dig selv, borgere og kolleger.

Om formiddagen vil vi have fokus på de to store udfordringer med afbrydelser: indbakken og mennesker.
Hvilke regler vil du sætte for dig selv ift., hvor ofte du læser og svarer mails?
Hvilke regler kan og vil du sætte for, hvornår dine kolleger kan spørge om hjælp? For skal du ALTID være fleksibel og til rådighed? Eller er der situationer, hvor du faktisk har lov til at sige, at du ikke vil afbrydes lige nu, men du gerne kommer hen til dem lidt senere?

Om eftermiddagen vil vi have fokus på, hvordan du prioriterer din opgaver, så du altid laver de rigtige opgaver i den rigtige rækkefølge og i den rigtige kvalitet.
Vi vi også have fokus på, hvordan du planlægger din tid på den lange bane, så der også er tid til at mødeforberede op til møderne, tid til at lære nye og relevante artikler og til at gænke nye og innovative tanker.

Til slut vil vi have fokus på vigtigheden af pauserne - specielt i en travl og hektisk hverdag. For uden pauserne risikere du at gå sukkerkold om eftermiddagen, miste overblikket og blot løse de opgaver, der råber højst.

Undervisningen vil være praksisnær. Det betyder, dels der ikke vil være teorier for teoriernes skyld, dels vi ikke arbejder ud fra en fiktiv case. Derimod skal du arbejde med dine egne udfordringer fra din egen hverdag samt være parat til at dele dine overvejelser og erfaringer. Til gengæld så lover vi dig, at din hverdag alddrig bliver helt den samme som før.

Det enkelte kursus vil blive præget af de udfordringer, deltagerne selv bringer i spil.

Kurset kan også skræddersyes til jeres afdeling. Det kan være et kortere oplæg på et seminar, tre timer en formiddag eller en hel dag, som beskrevet her. Det kan også være to dage, hvor vi sammen arbejder med fælles spilleregler og fælles kultur ift. personlig planlægning i afdelingen. Kontakt os endelig for en drøftelse af, hvilke løsning der passer til jeres organisation.

Undervisere/ Oplægsholdere

Lasse Karlberg, cand.merc.data., chefkonsulent, Komponent.
Lasse har siden 2008 fast undervist i personlig planlægning. Det har han gjort i såvel private som offentlige organisationer, men altid med fokus på, hvordan den enkelte medarbejder og/eller hele afdelingen kan balancere mellem fleksibilitet, effektivitet og høj kvalitet. Derudover underviser Lasse også i ledelse, projektledelse og kommunikation. Lasse har i mere end 15 år arbejdet enten som leder eller chefkonsulent og underviser. Hans tilgang er kendetegnet ved høj grad af deltagerinvolvering og tager altid afsæt i praksisnære værktøjer.

Målgruppe

Medarbejdere og ledere i alle afdelingerne for miljø og teknik.

Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag