Videnskursus om sociale relationer og forebyggelse af ensomhed
- Kursus
- Socialstyrelsen: Kursustilbud til socialpsykiatrien
Hvordan kan vi hjælpe borgerne til at vælge fællesskabet til? Få grundlæggende viden om ensomhed og social isolation samt redskaber til at støtte borgere i udsatte positioner.
Borgere i socialpsykiatrien er i særlig risiko for at ende i ensomhed og social isolation. Som fagfolk skal vi have viden om og redskaber til at håndtere ensomhed for at sikre et værdigt liv.
På dette kursus får du overblik over ensomhed og social isolation. Du får også en introduktion til konkrete metoder, der kan mindske oplevelsen af ensomhed hos borgerne, herunder Peer to Peer, Åben Dialog og Netværkskortet.
Kurset bygger på forskningsbaseret viden om ensomhed og social isolation og giver overblik over de risikofaktorer og beskyttelsesfaktorer, som er særligt forbundet med ensomhed.
Kurset giver desuden mulighed for delt refleksion mellem deltagerne, så du kan koble din egen praksis og erfaring på. Kurset er på grundniveau og kan tages af fagpersoner fra alle dele af socialpsykiatrien og relaterede arbejdsfelter.
Med dette videnskursus får du
- Forskningsbaseret viden om ensomhed og social isolation
- Viden om betydningen af sociale relationer og risiko-, beskyttelses- og vedligeholdelsesfaktorer i forhold til ensomhed
- Forståelse af recovery som afsæt for ensomhedsforebyggende tiltag
- Inspiration til at inddrage civilsamfundsindsatser og kendskab til relevante udviklingsprojekter
- Introduktion til konkrete tilgange og redskaber, du kan gå videre med
- En opfølgningspakke med relevant litteratur og øvelser, som kan omsættes i din hverdag
Et kursus fra Socialstyrelsen
Kurset afholdes af Kursuscenter Sputnik for Socialstyrelsen. Kurset indgår i Socialstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien. Kursustilbuddet er en del af Socialstyrelsens samlede initiativ om styrket kvalitet i socialpsykiatrien og er baseret på den aktuelt bedste viden. Initiativet bidrager til at styrke den igangværende udvikling af socialpsykiatrien med fokus på recovery og rehabilitering for i sidste ende at styrke indsatsen over for mennesker med psykiske vanskeligheder. Kursustilbuddet administreres af COK.
Kamilla Helkiær
, lærer og VISO-specialist med efteruddannelse i systemisk-narrativ teori og metode. Specialiseret i børn, unge og voksne med neuroudviklingsforstyrrelser og psykiske vanskeligheder. Underviser fast på kurser i bl.a. diagnoseforståelse, mentalisering, relationsarbejde, konflikthåndtering og kravafvisende adfærd.
Gunnar Dehn
, lærer og VISO-specialist med efteruddannelse i ledelse og specialpædagogik. Pædagogisk konsulent i Kursuscenter Sputnik. Specialiseret i unge voksne, der isolerer sig samt i komplekse familie- og netværksdynamikker.

Kursets målgruppe er ledere og medarbejdere, som arbejder i socialpsykiatrien. Det gælder både medarbejdere i forvaltningen og i de sociale tilbud. Derudover kan kurset være relevant for ledere og medarbejdere blandt de centrale samarbejdspartnere som eksempelvis behandlingspsykiatrien, jobcenteret eller det kommunale sundhedspersonale.
-
Det er gratis at deltage online.
18.03.2021 kl. 09:00 - kl. 15:30.
-
COK Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
20.09.2021 kl. 08:30 - kl. 16:00