NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Socialfagligt fokus på sundhed hos borgeren

Overdødeligheden blandt borgere tilknyttet socialpsykiatrien skyldes i høj grad fysisk sygdom. Kurserne sætter fokus på, hvordan somatisk og mental sundhed kan integreres i det socialfaglige arbejde, og indgå i en fælles, styrket indsats i den recovery-orienterede rehabilitering.

Borgere i socialpsykiatrien kan have svært ved at mærke kroppens signaler eller reagere på dem. De opsøger ofte heller ikke information om sundhed, og derfor har ledelse, pædagogiske og sundhedsfaglige medarbejdere i socialpsykiatrien et medansvar for at støtte den enkeltes trivsel, sundhed og mestring og for organisatorisk at skabe et sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende miljø.

Videnskursus om socialfagligt fokus på sundhed hos borgeren

Bliv klogere på integrationen af somatiske og mentale sundhedsaspekter i det socialpædagogiske arbejde med nye værktøjer, der understøtter borgerens sundhed i den recovery-orienterede rehabilitering.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 22.11.2021
  • 08.03.2022
  • 17.03.2022
  • 13.09.2022
  • 21.11.2022
Lokation Odense, Aarhus, Herlev

Praksiskursus om Socialfagligt fokus på sundhed hos borgeren

Få ny viden, værktøjer og færdigheder til at arbejde med sundhed og sundhedsforebyggelse i det socialpædagogiske arbejde – både organisatorisk og i forhold til den enkelte borger.

Se detaljer
Gem som favorit
Afhold forløbet på din arbejdsplads

Et kursustilbud fra Socialstyrelsen

Kurserne indgår i Socialstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien. Kursustilbuddet er en del af Socialstyrelsens samlede initiativ om styrket kvalitet i socialpsykiatrien og er baseret på den aktuelt bedste viden. Initiativet bidrager til at styrke den igangværende udvikling af socialpsykiatrien med fokus på recovery og rehabilitering for i sidste ende at styrke indsatsen over for mennesker med psykiske vanskeligheder. Se alle aktiviteter i kursustilbuddet her.

Spørgsmål til tilmelding eller bestilling?

Hvis du har spørgsmål til tilmelding eller de praktiske forhold vedr. f.eks. at hente et forløb hjem til arbejdspladsen, er du velkommen til at kontakte COKs koordinatorteam