NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug

Formålet med kurserne om borgere med psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug er at give deltagerne viden om bl.a. udfordringernes karakter, virksomme indsatser og gode erfaringer fra praksis.

Mennesker med de største vanskeligheder i socialpsykiatrien er ofte ramt af psykiske vanskeligheder og et samtidigt misbrug og/eller sociale vanskeligheder, hvor den ene faktor kan være med til at udløse, fastholde eller forværre de andre. Derfor er en helhedsorienteret tilgang afgørende i indsatser for at hjælpe disse borgere med at få et bedre liv, og dermed er netop recovery-orientering og psykosocial rehabilitering nødvendig.

Videnskursus om psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug

Kurset introducerer central og aktuel viden om borgere med psykiske lidelser og samtidig misbrug, herunder viden om målgruppen, relevant lovgivning, metoder og tilgange og konkrete, kommunale cases.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 08.02.2022
  • 30.08.2022
  • 01.11.2022
Lokation Herlev, Aarhus

Praksiskursus om psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug

Det er ikke længere muligt at ansøge om dette praksiskursus

Få viden, færdigheder og fælles kompetencer til at øge kvaliteten af indsatsen over for målgrupper, der er ramt af både psykisk lidelse og misbrug. Fire moduler i egen organisation.

Se detaljer
Gem som favorit

Et kursustilbud fra Socialstyrelsen

Kurserne indgår i Socialstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien. Kursustilbuddet er en del af Socialstyrelsens samlede initiativ om styrket kvalitet i socialpsykiatrien og er baseret på den aktuelt bedste viden. Initiativet bidrager til at styrke den igangværende udvikling af socialpsykiatrien med fokus på recovery og rehabilitering for i sidste ende at styrke indsatsen over for mennesker med psykiske vanskeligheder. Se alle aktiviteter i kursustilbuddet her.

Spørgsmål til tilmelding eller bestilling?

Hvis du har spørgsmål til tilmelding eller de praktiske forhold vedr. f.eks. at hente et forløb hjem til arbejdspladsen, er du velkommen til at kontakte COKs koordinatorteam