NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Frivillighed og samarbejde med civilsamfund

Frivillighed og samarbejde med civilsamfundet er centralt i en recovery-orienteret rehabiliteringstilgang inden for socialpsykiatrien, for det er i borgerens levede hverdagsliv i lokalsamfundet, at den primære recovery-proces foregår.

Recovery handler bl.a. om at føle sig som en del af et fællesskab og få lov at bidrage med lige præcis den særlige viden, erfaring og ressourcer, som man har bygget op i et liv med psykiske vanskeligheder. Den særlige viden, erfaring og ressourcer kan dog være svære at få øje på i et traditionelt paradigme, og derfor fordrer samarbejdet med frivillige, borgere og civilsamfund nytænkning i de socialpsykiatriske indsatser, hvilket er omdrejningspunkterne for disse kurser.

Videnskursus om frivillighed og samarbejde med civilsamfundet

Styrk din forståelse for betydningen af frivillige og civilsamfund for borgernes recovery og få viden om tilgange, værdier og roller i samarbejdet mellem borgere, socialpsykiatri og civilsamfund.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 26.10.2021
  • 12.01.2022
  • 01.09.2022
Lokation Aarhus, Herlev

Praksiskursus om frivillighed og samarbejde med civilsamfundet

Styrk din socialpsykiatriske organisations kompetencer til at samarbejde med frivillige og civilsamfund som et led i den recovery-orienterede rehabilitering.

Se detaljer
Gem som favorit
Afhold forløbet på din arbejdsplads

Et kursustilbud fra Socialstyrelsen

Kurserne indgår i Socialstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien. Kursustilbuddet er en del af Socialstyrelsens samlede initiativ om styrket kvalitet i socialpsykiatrien og er baseret på den aktuelt bedste viden. Initiativet bidrager til at styrke den igangværende udvikling af socialpsykiatrien med fokus på recovery og rehabilitering for i sidste ende at styrke indsatsen over for mennesker med psykiske vanskeligheder. Se alle aktiviteter i kursustilbuddet her.

Spørgsmål til tilmelding eller bestilling?

Hvis du har spørgsmål til tilmelding eller de praktiske forhold vedr. f.eks. at hente et forløb hjem til arbejdspladsen, er du velkommen til at kontakte COKs koordinatorteam