Målgruppe

Kurset er for dig,
der er ansat i den kommunale sektor, og som har meget skriftlig kommunikation med borgere, virksomheder og samarbejdspartnere. Så er du administrativ medarbejder i borgerservice, sagsbehandler i Børn og Unge eller jobkonsulent i et jobcenter, så er her et kursus, der kan øge kvaliteten af din skriftlige kommunikation.

Samarbejdspartner
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes, når tilmeldingsfristen udløber. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.
Gem som favorit

Skriv bedre tekster

Du lærer at skrive kort, klart og korrekt. Du får værktøjer fra kommunikatøren og journalistens værktøjskasse og lærer, hvordan du opbygger din tekst, så den bliver interessant for din målgruppe

Skriv bedre tekster
Oplever du også en arbejdshverdag, hvor du i langt højere grad kommunikerer på skrift til mange forskellige modtagere? Og kan du også indimellem blive i tvivl om, hvordan du skal formulere dine budskaber? Så er kurset ”Skriv bedre tekster”, noget for dig.
Ved hjælp af tricks fra kommunikatøren og journalistens værktøjskasse lærer du at formulere dine budskaber kort, klart og korrekt.

Hvad får du med hjem fra kurset?
På kurset “Skriv bedre tekster” lærer du enkle metoder til at skrive bedre tekster.

På kurset får du forskellige værktøjer til at skrive varieret, aktivt, korrekt, sammenhængende og troværdigt i forhold til en given målgruppe. Det er vigtige værktøjer at have styr på, uanset om du skriver afgørelser, orienteringer, mails, projektbeskrivelser, rapporter, eller notater.

Kurset tager udgangspunkt i dine tekster og behov. Du får konkrete metoder og værktøjer til dine tekster, sådan at du allerede mellem de to kursusdage kan komme i gang med at skrive bedre.

På kurset lærer du:

  • Skrive kort, klart og tydeligt - det vil sige VAKST (varieret, aktivt, korrekt, sammenhængende og troværdigt).
  • Skrive til en målgruppe.
  • Skære dit budskab ind til benet.
  • Overvinde skriveblokeringer og komme i gang med at skrive.
  • Spotte dine sprogfejl og sætte kommaer.
Indhold

Kurset er et to-dagskursus. Undervisningen veksler mellem oplæg, øvelser, feedback, diskussioner og refleksion. Udgangspunktet er dine egne tekster, som du selv skal medbringe. Det får du mere information om, når du tilmelder dig.
Medbring selv computer, oplader og smartphone.

Det får du også
Du får også disse praktiske bøger, der er fyldt med gode råd og regler, samt masser af øvelser, der gør dig bedre til at skrive:

  • Skriv bedre til borgerne
  • Styr kommaet
  • Fjern fejlene

Med fra kurset får du en liste med inspiration til at lære mere om skriftligt sprog og formidling.

Underviser
Claus Leick er tilknyttet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole som ekstern lektor og er selvstændig journalist i kommunikationsbureauet Periskop.dk. Han underviser blandt andet i kommunikation, sprog, medietræning og offentligt ansattes ytringsfrihed.

Claus er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har tidligere været ansat på magasinet Danske Kommuner. Han har i mange år skrevet til fag- og magasinblade, men arbejder nu primært med undervisning, udvikling af kurser og rådgivning. Claus er desuden byrådsmedlem i Skanderborg og kender derfor den kommunale verden og kommunernes sprogbrug indefra.
Claus har undervist på en lang række kurser i at skrive bedre – blandt andet for Aarhus, Randers, Aalborg, Næstved og Sorø kommuner.

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er