Målgruppe

Målgruppen for kurset er skoleledere og administrativ ledere på skoler med ansvaret for skolens økonomistyring. Kurset henvender sig også til skole- og økonomikonsulenter, som vejleder og hjælper skoleledere med at styre økonomien.

Samarbejdspartner
KL’s Konsulentvirksomhed (KLK)
Kursusdatoer
  • Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle
    Ressourcestyring i folkeskolen med et ledelsesperspektiv
    25.11.2019 kl. 09:00 - 26.11.2019 kl. 15:00
Datoer
Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle
Ressourcestyring i folkeskolen med et ledelsesperspektiv
25.11.2019 kl. 09:00 - 26.11.2019 kl. 15:00
Pris: 6.850 kr.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning samt overnatning i enkeltværelse. Faktura sendes, når tilmeldingsfristen udløber. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Tilmeldingsfrist28.10.2019. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Gem som favorit

Ressourcestyring i folkeskolen med et ledelsesperspektiv

Afskaffelsen af tjenestetidsreglerne, skolereform, inklusion – der er mange grunde til, at økonomistyringen på skoleområdet er udfordret for tiden.

På dette kursus vil vi sætte fokus på, hvordan man som skoleleder agerer i det nye felt, hvor man nu har fået helt nye muligheder for at styre økonomien på sin egen skole. Samtidig er kravene til styringen blevet skærpet, da der er mange flere krav man skal leve op til. Herunder ikke mindst at tilrettelægge lærernes arbejde på en helt ny måde og skabe inkluderende miljøer med plads til alle elever.

Den omfattende skolereform har også store konsekvenser for styringen på skolen, men det vil være forskelligt fra skole til skole, hvordan og hvornår den får betydning i første omgang.

Formålet med dette kursus er at klæde skoleledelsen på til at styre økonomien på egen skole under de nye vilkår.

På kurset får du:
- Forståelse for de muligheder som de nye styringsvilkår på skoleområdet giver for mere effektiv udnyttelse af de økonomiske ressourcer i en skole
- Redskaber til budgetlægning og budgetopfølgning på en skole
- Redskaber til at skabe sammenhæng mellem aktiviteter og økonomi i en skole
- Metoder til effektiv udnyttelse af de økonomiske rammer for en skole
- Inspiration og netværk til økonomistyring af en skole

Indholdet i kurset vil være en blanding af teori og modeller om økonomistyring på skoler og eksempler fra praksis. På kurset vil vi arbejde med deltagernes egne udfordringer i forhold til økonomistyringen på egen skole/skoleområdet i egen kommune.

Undervisere/ Oplægsholdere

Kurset udbydes i samarbejde med KL's Konsulentvirksomhed.

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er