COVID 19
Sådan afholder COK kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Online viden: Retskildesøgning - en klassisk dyd?

Har du styr på hvor du finder de relevante kilder for at sikre den korrekte sagsbehandling? Vi stiller skarpt på dem her i denne aktivitet.

Indhold

Kommunalt ansatte har behov for at opnå viden om, hvor og hvordan relevante retskilder i form af love, bekendtgørelser, vejledninger, afgørelser, udtalelser m.v. findes.

Love og bekendtgørelser er egentlige regler og kaldes indimellem også forskrifter eller retsforskrifter.
Regler er i sagens natur bindende for de myndigheder, der anvender reglerne.
Vejledninger er formelt ikke bindende for myndigheder, men har dog en høj informationsværdi, når de kommunale og regionale sagsbehandlere udøver myndighed og træffer afgørelser.

Få overblikket over de forskellige juridiske brikker og indblik i hvordan du finder de retskilder der er relevante for dig i din hverdag.

Sådan deltager du: Når du har tilmeldt dig webinaret via tilmeldingsknappen, får du et par dage før afholdelsen tilsendt et link, som fører dig til selve webinaret.
Forinden har du desuden modtaget en mail med et link, hvor du kan teste, om din computer er klar til at deltage.
Vi anvender programmet Zoom til at afvikle vores webinar.

Vi glæder os til at se dig til Online viden: Retskildesøgning - en klassisk dyd?

Undervisere/ Oplægsholdere

Underviser er cand.jur. Peter Gasbjerg, der arbejder som selvstændig juridisk konsulent og underviser, blandt andet på socialrådgiveruddannelsen. Peter har en mangeårig erfaring fra det kommunale område, hvor han som juridisk chefkonsulent har haft ansvaret for undervisning, kompleks sagsbehandling og generel juridisk rådgivning på beskæftigelses-, ydelses- og socialområdet.
Før dette har Peter i flere år været beskæftiget inden for a-kasseverdenen som faglig/juridisk konsulent.

Målgruppe

COK's Online viden aktiviteter er for dig, der er interesseret i forvaltning og myndighed, eller som bare gerne vil forstå hvorfor lovgivningen er afgørende for en høj tillid til det offentlige Danmark.
Du har brug for ny viden og inspiration til, hvordan du bliver endnu bedre i dit daglige arbejde. og du vil gerne møde andre i samme situation som dig selv.

Prisen er ekskl. moms. Faktura sendes ud ca. 1 uge før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende, efter tilmeldingsfristens udløb.
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er