Ny LAB: Mere forenkling end forandring

06.12.2019
Beskæftigelse
Hvad er op og ned i den nye lov om aktiv beskæftigelsesindsats, som træder i kraft den 1. januar 2020? Vi har spurgt underviser Peter Gasbjerg, hvad LAB kommer til at betyde for sagsbehandlere, fagkoordinatorer og den kommunale beskæftigelsesindsats. Han ser fire væsentlige ændringer, som ledere og medarbejdere skal være opmærksomme på. 
Læs nyhed

Lær at skabe følgeskab med klar kommunikation

09.10.2019
Hvis man ikke er tydelig i sin kommunikation, forpasser man muligheden for at sætte rammer og retning. Uklar kommunikation skaber uklar ledelse. Heldigvis kommer man langt med få øvelser og justeringer, siger Bent Nørgaard. Han underviser på kurset Brænd igennem som leder, hvor kommunale ledere trænes i at kommunikere med gennemslagskraft. 
Læs nyhed

Borgerne har brug for at føle sig set og hørt

27.09.2019
Favrskov Kommune ringer sagsbehandleren fra børnehandicapområdet hjem til borgeren, inden afslaget på en sag lander i e-boksen. Og i Borgerservice i Helsingør giver medarbejderne deres indgroede vaner et serviceeftersyn. Begge dele har de lært på et kursus i bedre borgerdialog.
Læs nyhed

Jeg har fået mere selvtillid som leder

12.09.2019
Ledelse
Selvtilliden er øget, hun har lært at positionere sig, og hun er blevet bedre til at sætte grænser. Nu er hun godt på vej mod at udkomme med sit personlige ledelsesgrundlag. Læs, hvad teamleder Karen Kjems Lyngvad fik ud af at deltage på Ny i Ledelse.
Læs nyhed

Lær at føre konstruktive samtaler med unge – helt uden løftede pegefingre

09.09.2019
Beskæftigelse
Børn og unge
Beskæftigelse
Skole og a
Der er ikke noget værre end en fordømmende voksen. Især ikke, hvis man som ung er udfordret på f.eks. livet, jobsituationen eller sit forhold til rusmidler og har brug for hjælp.
Læs nyhed

COK og GBC uddanner kommunerne i bæredygtigt byggeri

14.08.2019
Teknik og miljø
COK og Green Building Council Denmark (GBC) udbreder viden og erfaringer med bæredygtigt byggeri med endagskurser for kommunale bygherrer.
Læs nyhed

Her er de fire nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen

09.08.2019
Innovation
Et forløb målrettet børn og unge med psykiske udfordringer. Et projekt, der sætter fokus på datademokrati. Et fremtidsværksted for udskolingsbørn. Og et beslutningsstøtteværktøj, som fremmer dialogen mellem kræftpatienter og klinikere. De fire innovationer er nomineret til NYT SAMMEN BEDRE-prisen.
Læs nyhed

Gratis gå hjem-møde fra COK og FIU-ligestilling: Kvinder med etnisk minoritetsbaggrund i job

08.08.2019
Beskæftigelse
COK og FIU-ligestilling inviterer: Hør de seneste kommunale og internationale erfaringer med tiltag, der får kvinder med etnisk minoritetsbaggrund i job.
Læs nyhed

Skolesekretær: Som lille faggruppe er videndeling ekstra vigtigt

04.06.2019
Skole
Børn og unge
Forvaltning
Skolesekretærens faglige og personlige udvikling er på dagsordenen, og der er masser af tid til videndeling. Det er ekstra vigtigt, når man er en lille faggruppe, mener Louise Hedegård Jørgensen, som for sjette gang har tilmeldt sig Folkeskolen – den administrative medarbejders faglige og personlige udvikling.
Læs nyhed

Man kan ikke lede en skole uden jura

22.05.2019
Ledelse
Skole
Som ny leder i folkeskolen kan det være svært at bevare overblikket – særligt når man kombinerer uprøvede fagområder med en hektisk arbejdsgang. COKs kursus for nye skoleledere har givet to ledere et bedre tag om jobbets juridiske rammer og styringsmæssige vilkår.
Læs nyhed