Skolesekretær: Som lille faggruppe er videndeling ekstra vigtigt

04.06.2019
Skole
Børn og unge
Forvaltning
Skolesekretærens faglige og personlige udvikling er på dagsordenen, og der er masser af tid til videndeling. Det er eksta vigtigt, når man er en lille faggruppe, mener Louise Hedegård Jørgensen, som for sjette gang har tilmeldt sig Folkeskolen – den administrative medarbejders faglige og personlige udvikling.
Læs nyhed

Man kan ikke lede en skole uden jura

22.05.2019
Ledelse
Skole
Som ny leder i folkeskolen kan det være svært at bevare overblikket – særligt når man kombinerer uprøvede fagområder med en hektisk arbejdsgang. COKs kursus for nye skoleledere har givet to ledere et bedre tag om jobbets juridiske rammer og styringsmæssige vilkår.
Læs nyhed

Teoretisk læring bliver til kød og blod i praksis

20.05.2019
DOL
DOL er ikke bare et bevis til at hænge op i en ramme på kontoret – læringen skal udvikle bedre ledelse og gøre en reel forskel i lederens daglige praksis. Derfor sætter underviser Jesper Holm målet om at forankre den nye viden i den enkelte studerendes personlige ledelse på skoleskemaet fra første dag. Og det virker, bekræfter tidligere DOL-studerende Elin Tollestrup Jensen.
Læs nyhed

Ny kommunalpolitiker? Bliv klar til at varetage den nye rolle under budgetprocessen

09.05.2019
Som ny kommunalpolitiker kan det være overvældende at træde ind i en ny rolle – en rolle hvor alting ikke bare er nyt, men hvor du også skal jonglere med rigtig mange af kommunens penge. På COKs økonomikursus for nye politikere bliver du introduceret til strukturen og arbejdsgangene i en budgetproces, så du er klædt på til at varetage den nye rolle som politiker i kommunen.
Læs nyhed

Henning Hansen: Derfor skal du med på Kattegat 2019

29.04.2019
Politik
Henning Hansen er tovholder på Kattegat 2019 og har været med til at udvikle programmet med udgangspunkt i kommunalpolitikernes egne behov og ønsker. Han har 20 års erfaring som kommunaldirektør, og han kender til de krav og udfordringer, nye kommunalpolitikere møder i det daglige arbejde.
Læs nyhed

Fællesskabet vokser i Helsingør Borgerservice

26.04.2019
Forvaltning
Beskæftigelse
”Det bedste ved forløbet har været, at vi har fået et større sammenhold på tværs af teamet. Før var vi noget mere opdelt i folkeregister og pas/kørekort”, siger Helle Egelund, der er sagsbehandler i Borgerservice i Helsingør Kommune.
Læs nyhed

Ny uddannelse sætter spot på moms og afgifter

16.04.2019
Økonomi
Moms og afgifter får mere og mere opmærksomhed i kommunerne, og det er der ifølge Lars Gosvig, der er senior manager hos PwC og underviser på COKs Momsuddannelse, lige omkring 30 milliarder gode grunde til. Her kan du læse om tankerne bag uddannelsen og om, hvorfor I skal sætte fokus på korrekt kontering af moms og afgifter.
Læs nyhed

COK går ud af 2018 med et flot resultat

09.04.2019
Økonomi
Ledelse
Politik
Forvaltning
Med et overskud på knap 2 mio. kr. er COKs regnskab afsluttet og godkendt. COKs bestyrelse har valgt at anvende overskuddet på at udvikle nye uddannelsesforløb i samarbejde med landets kommuner. 
Læs nyhed

Pressemeddelelse: Ny bestyrelsesformand i COK

22.02.2019

På en ekstraordinær generalforsamling den 4. februar 2019 er Solvejg Schultz-Jakobsen valgt som bestyrelsesformand for COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling. 

Læs nyhed

Ny i kommunal ledelse - Sådan får du fodfæste

25.01.2019
Ledelse
Tillykke med jobbet som ny kommunal leder. Alle øjne hviler på dig. Hvad kan du?, hvad vil du?, hvad står du for? og hvor vil du hen?
Læs nyhed