NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

ØLA: Onlineundervisning har potentiale, men kan ikke helt erstatte fysisk undervisning

12.04.2021
Ledelse og organisationsudvikling
Viden og indsigt
Intet slår fysisk undervisning. Men når det nu ikke kan være anderledes, har onlineundervisningen fungeret rigtig godt. Formatet kan bruges fremover – men kun, når det giver mening. Det gør det bl.a. med studiegrupper, vejledning og korte faglige oplæg, viser en undersøgelse blandt ØLA-studerende.
Læs nyhed

Beskæftigelse har betydning for Recovery-processen

07.04.2021

Kun få borgere med kontakt til Socialpsykiatrien er i arbejde eller under uddannelse. Men kortlægning af viden konkluderer, at beskæftigelse er en afgørende faktor for trivsel samt at langt flere med psykiske lidelser bør kunne fungere i et arbejde. Derfor er det vigtigt, at beskæftigelsesfremmende tiltag indtænkes i socialpsykiatriens recovery-orienterede og rehabiliterende arbejde, samt at borgerne mødes med troen på, at det kan lykkes.

Læs nyhed

Har socialfaglige medarbejdere betydning for borgernes helbred?

07.04.2021
Ja, det har de i allerhøjeste grad. For sundhed er en del af dagligdagen, og de hverdagssammenhænge, som medarbejderne fra socialpsykiatrien indgår i med borgerne, er det helt rigtige sted at støtte borgerens fysiske helbred.
Læs nyhed

Udefra og ind: Styrk dit projekt med fokus på konteksten 

06.04.2021
Ledelse og organisationsudvikling
Nyheder
Som projektleder i det offentlige er det ikke nok at kunne din Prince2-model. I stedet skal du have et stærkt blik for den organisatoriske kontekst, der omgiver dit projekt, og lade den bestemme dine projektværktøjer. Det siger Komponents chefkonsulent Mikkel Kaels i en ny bog, der udkom 7. april. 
Læs nyhed

Funktionelle lidelser: Ambassadører sikrer større forståelse og bedre indsatser for overset målgruppe

25.03.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Omkring seks procent af befolkningen har en funktionel lidelse, der er så alvorlig, at den påvirker deres livskvalitet. Samtidig er sygdommene omgærdet af uvidenhed og fordomme, og det kan spænde ben for, at borgerne får det rigtige tilbud i mødet med sundhedsvæsenet eller jobcentret. Komponent sætter fokus på de funktionelle lidelser med to spændende kurser i samarbejde med afdelingen Funktionelle Lidelser ved Aarhus Universitetshospital.
Læs nyhed

Fundraising kræver overblik, timing - og en klar strategi

24.03.2021
Er I Sundhedens By eller vil I være regionsmestre i bæredygtighed? Så skal det afspejle sig i jeres fundraising-projekter. Rasmus Munch fra firmaet Fundraiseren giver konkrete råd til, hvordan I kan gribe fundraisingen an, så I skaber strategiske resultater og undgår afslag på stribe.  
Læs nyhed

Tilbud til kommunalpolitikere

22.03.2021
Kommunalpolitik

Kommunernes opgaveportefølje er større end nogensinde. Kompleksiteten i opgaverne er stigende, og mange velfærdsløsninger forudsætter samarbejde på tværs af sektorer, niveauer og organisationer for at tage udgangspunkt i borgernes liv.

Er du kommunalpolitiker eller har du planer om at stille op til det kommende kommunalvalg, så har KL og Komponent det rette tilbud. Vi udbyder nemlig i den kommende valgperiode en række aktiviteter, der understøtter dit virke som kommunalpolitiker. Aktiviteterne og tilbuddene tager udgangspunkt i fem temaer/behov:

Læs nyhed

Hurra for de administrative dyder

22.03.2021
Forvaltning og myndighed
Viden og indsigt

Vi bør blive bedre til at hylde den administrative faglighed i hverdagen. Når kommunale ledere og medarbejdere 'bare' passer deres arbejde og sikrer, at god forvaltningsskik og retssikkerhed er på plads, udgør de grundlaget for opgaveløsningen i kommunerne - også når der skal tænkes nyt og innovativt.

Af: Pernille Bischoff, jurist og underviser hos Komponent og Martin Nielsen, chefkonsulent hos Komponent

Læs nyhed

Underviser: Kommunalvalget starter længe før 16. november

22.03.2021
Kommunalpolitik
Populært kursus fra Komponent klæder valgansvarlige og valgmedarbejdere på til at gennemføre kommunalvalget korrekt. Lovgivning og erfaringsudveksling går hånd i hånd på dette kursus, og begge dele er nødvendige for at løfte en opgave, som er alt andet end rutine, fortæller underviser Lise Merrild Kristensen.
Læs nyhed

Hvorfor FIT fits

16.03.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Komponent (tidl. COK) har siden 2017 udbudt åbne kurser, konferencer og skræddersyede temadage om FIT (Feedback Informed Treatment). Hvorfor? Fordi det virker. Vores chefkonsulent Bjarne Richter Bjelke fortæller om metoden.
Læs nyhed