NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Nyt kursus: Få styr på sagsbehandlingen og mere ro i maven på det specialiserede voksenområde

29.09.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver eller noget helt fjerde? Du og dine kollegaer kan komme med vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde ind i arbejdet som sagsbehandler på det specialiserede voksenområde. Nyt kursus fra Komponent sætter fokus på den vigtige fælles viden, I skal have for at få ro i maven og lykkes i hverdagen.
Læs nyhed

Tillykke med budgetforliget – skal vi tage arbejdshandskerne på?

28.09.2021
Når landets kommuner senest den 15. oktober har godkendt budgetterne for 2022, står et færdigstøbt Komponent klar med potente synergier og en bred vifte af kompetencer, erfaringer og fagligheder, der hjælper kommunerne i mål med de stærke ambitioner.
Læs nyhed

Vil du være en bedre underviser? Her er 12 gode råd til dig, inden du åbner dit slideshow

20.09.2021
Ledelse og organisationsudvikling
Tips til din læring
God undervisning er ikke det samme som gennemført undervisning. Vi har spurgt en af vores garvede undervisere om et par gode tips til dig, der gerne vil skabe mere læring, når du underviser eller formidler.
Læs nyhed

Odense tager god ledelse alvorligt 

16.09.2021
I Odense Kommune er stærk ledelse et naturligt fundament for fortsat at skabe værdi sammen med borgere og virksomheder. I løbet af de næste år skal omkring 100 ledere årligt igennem de tre grundmoduler i Diplom i ledelse hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole (UCL) og Komponent – Kommunernes Udviklingscenter.
Læs nyhed

Komponent og Kuben Management | Exometric klar med effektivt værktøj til en stærkere bosætningsstrategi

07.09.2021

Vil I have trykprøvet bosætningsstrategien eller klædes på til at lave en ny? Kuben Management | Exometric og Komponent har udviklet et værktøj, der styrker beslutningsgrundlaget for en effektiv og langtidsholdbar bosætningsstrategi.

Bosætningsstrategi: Er det de rigtige segmenter, I prøver at tiltrække, er de klar til at flytte, og har I de rigtige tilbud til at tiltrække dem? Det er nogle af de store og vigtige spørgsmål I kan få svar på med det værktøj til kommunernes bosætningsstrategi, som Kuben Management | Exometric og Komponent netop har lanceret. 

Læs nyhed

Nyt værktøj sætter spot på de grundlæggende forvaltningsdyder

06.09.2021
Forvaltning og myndighed
Komponents Forum for Forvaltning og Myndighed har netop lanceret et nyt afklaringsværktøj, der kan være med til at sætte de administrative dyder på dagsordenen i landets kommuner. Værktøjet kan bruges som udgangspunkt for udvikling og dialog hos den enkelte, i afdelingen eller i hele organisationen.
Læs nyhed

Mellemformer i Aarhus: Skolen skal tilpasses børnene, ikke omvendt

06.09.2021
Skole og dagtilbud
Økonomi
Social, sundhed, beskæftigelse
I de sidste mange år har kommuner landet over arbejdet med mellemformer, ofte med det formål at få børn med særlige udfordringer og behov til at fungere i et alment skoletilbud. I Aarhus Kommune er Børn og Unge gået en lidt anden vej, her handler det nemlig om at finde og udvikle de rigtige redskaber til at tilrettelægge undervisningen, så den opfylder alle børns behov.
Læs nyhed

Covid-19: Information om kurser, uddannelser og konferencer

01.09.2021
Nyheder
Hvis du skal deltage i en aktivitet, som bliver afholdt fysisk, kan du trygt deltage. Både i Komponents egne lokaler og på de undervisnings- og konferencesteder, vi benytter, følger vi sundhedsmyndighedernes retningslinjer. 
Læs nyhed

Kursustilbud til socialpsykiatrien: Få praksiskurser tilbage i 2022

24.08.2021

Overvejer I at afholde et af Socialstyrelsens praksiskurser fra Kursustilbud til socialpsykiatrien i 2022? Så er det nu, I skal ansøge om det. Praksiskurserne er nemlig så populære, at der kun er få ledige kurser tilbage i 2022. Få overblik over aktuelle praksiskurser her og kontakt os i dag.

Socialstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien tilbyder ledere og medarbejdere et videns- og kompetenceløft inden for en række relevante temaer på socialpsykiatriske områder.

Læs nyhed

Inspiration til dig: Fire elementer i et stærkt arbejdsfællesskab

24.08.2021
Et stærkt arbejdsfællesskab er et afgørende element i forhold til, at vi alle kan yde vores bedste i opgaveløsningen. Det mener Komponents chefkonsulent, Katrine Brenner, der i sit webinar ’Stærke arbejdsfællesskaber omkring projektet’ satte spot på de fire elementer, der kendetegner stærke arbejdsfællesskaber.
Læs nyhed