Få en bred introduktion til tinglysningssystemet og lær, hvordan du tinglyser og indhenter oplysninger om fast ejendom i og fra tingbogen hurtigt og korrekt.

Tinglysning er den offentlige registrering, efterprøvelser og offentliggørelse af bl.a. rettigheder over fast ejendom. Kommuner og regioner medvirker ofte til at tinglysning kan ske. Derfor skal du som kommunalt ansat, der arbejder med fast ejendom, plan- eller byggesagsbehandling, have styr på :

  • Kommunens rolle som hhv. myndighed, lodsejer og rettighedshaver
  • Kommunens handlemuligheder ved oprettelse af servitutter, påtegninger og aflysninger af servitutter i samspil med planloven
  • Kommunens muligheder for at pålægge servitutter inden et evt. salg eller med hjemmel i lovgivningen, f.eks. plan- eller byggelov
  • §42 påtegning iht. til planloven, herunder hvornår påtegning er påkrævet og hvornår påtegning den ikke er
  • Håndtering af forskellige ejendomstyper (ejerlejligheder, bygning på lejet grund mv.)
  • Funktionalitet, rettigheder og praksis på tinglysning.dk

Kurset består af oplæg, dialog og praktisk demonstration af tinglysning.dk. Det er derfor en god idé at have din egen pc med samt MitId, så du kan gå på tinglysning.dk og prøve kræfter med systemet.

Kurset er baseret på den nyeste praksis og den seneste opdatering af tinglysningssystemet.

”Som sekretariatschef oplevede jeg, at mange af mine medarbejdere havde brug for at kunne begå sig på tinglysning.dk. Jurister og arkitekter, men også administrativt personale. De skulle ikke alle være eksperter, men have tilstrækkelig viden og indsigt til at kunne løse opgaver hurtigt og korrekt for at undgå ”flaskehalse”. Derfor valgte jeg at sende flere medarbejdere på dette kursus og det har jeg ikke fortrudt!”


Det lærer du

Kurset giver dig en teoretisk forståelse for, hvordan tinglysningssystemet fungerer og en praktisk erfaring med at navigere i systemet hurtigt og korrekt. Efter kurset vil du således:

  • Være fortrolig med, hvordan du tinglyser servitutter og laver § 42- påtegning i henhold til planloven
  • Have en sikkerhed i at indhente oplysninger om fast ejendom i og fra tingbogen
  • Vide, hvordan du underskriver digitalt, aflyser og håndterer en fuldmagt
  • Have indsigt i servitutter i lokalplaner, herunder ophævelse ved lokalplan og ekspropriation

 

Undervisere

Landinspektør, partner Thomas Skouenborg, LIFA A/S Thomas Skouenborg | LinkedIn

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Er du i målgruppen?

Kurset er for dig, der er ansat i en kommune og arbejder med servitutter. Fra oprettelse, til påtegning og aflysning. Eller dig, der arbejder med planlægning og byggesagsbehandling – og derigennem kommer i berøring med servitutter.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

AH
Koordinator
Aida Hadzimahovic Buzdalek
landskab
Chefkonsulent
Sigga Birkvad