Målgruppe

Moms og afgifter 3 henvender sig til økonomisk administrative medarbejdere og andre i kommunerne, der arbejder med økonomi, regnskab, registrering/bogføring af kreditorer, fakturering og/eller angivelse af toldmoms, samt andre der har brug for at få et godt kendskab til momsreglerne. Kurset er også relevant for øvrige, som arbejder med offentlig moms, fx ansatte i regionerne (da momsreglerne i kommuner og regioner er nogenlunde identiske).

Samarbejdspartner
PwC
Kursusdatoer
 • COK Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
  Moms og afgifter 3: Cases med fokus på bygninger, grunde og haller
  09.06.2020 kl. 08:15 - kl. 16:00
 • COK Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
  Moms og afgifter 3: Cases med fokus på bygninger, grunde og haller
  18.11.2020 kl. 08:15 - kl. 16:00
Datoer
COK Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
Moms og afgifter 3: Cases med fokus på bygninger, grunde og haller
09.06.2020 kl. 08:15 - kl. 16:00
Pris: 3.500 kr.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Forløbet afholdes som eksternat uden overnatning. Tilmelder du dig COKs momsuddannelse med alle 3 dage - Moms og afgifter 1, 2 og 3, får du uddannelsen for kun 8.600 kr. ekskl. moms. Faktura sendes, når tilmeldingsfristen udløber. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Tilmeldingsfrist15.04.2020. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Moms og afgifter 3: Cases med fokus på bygninger, grunde og haller

Arbejder du med kontering af moms, eller er du via dine opgaver i berøring med af de kommunale momsregler? Og arbejder du med bygninger, grunde og haller? Så læs med videre

Indhold

Moms og afgifter får mere og mere opmærksomhed i kommunerne. På den ene side opdager flere og flere den økonomiske værdi i en korrekt og optimal moms- og afgiftshåndtering og på den anden side, stiller politikere, borgere, SKAT og kommunens virksomheder naturligvis krav om, at kommunen både afregner det den skal, men også at den opnår de refusioner, den er berettiget til.

COKs Momsuddannelse er udviklet med dette afsæt, hvor du med tre adskilte kursusdage kommer hele vejen rundt om de moms- og afgiftsmæssige problemstillinger der findes i kommuner og regioner. Læs mere om Moms og afgifter 1: Fokus på indtægter her og Moms og afgifter 2: Fokus på udgifter her

På Moms og afgifter 3 gennemgår vi konkrete og virkelige cases og derigennem omsætter vi den gennemgåede teori til praksis. Vi sætter fokus på moms og fast ejendom, køb og leje af bygninger, byggemodning, opførelse af faste ejendomme – både egne og private. Herunder gennemgår vi den økonomiske effekt af reguleringsforpligtelser og anlægsmoms ved tilbagebetaling til momsrefusionsordningen. Desuden gennemgår vi optimering af haller mv., samt moms ved tilskud, sponsorater og reklame (kommunale indtægter).

Udbytte
Efter deltagelse i Moms og afgifter 3 er du i stand til, at:

 • Identificere momsmæssige problemstillinger ved kommunens ejendomme
 • Vurdere potentialet for optimeringer
Undervisere/ Oplægsholdere

Senior Manager Lars Gosvig, PwC

Program

Se programmet for forløbet nedenfor
Dag 1
 • 08:15
  Morgenkaffe
 • 08:45
  Velkomst og præsentation
 • 09:00
  Moms og fast ejendom
  - Byggemodning og opførelse af faste ejendomme - både egne og private
  - Udlejning
  - Reguleringsforpligtelser
  - Anlægsmoms - tilbagebetaling til momsrefusionsordningen
 • 12:15
  Frokost
 • 13:00
  Fortsat
  Tilskud, sponsorater og reklame (kommunale indtægter)
  Optimering af haller og selvejende institutioner
 • 16:00
  Tak for i dag

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er