Målgruppe

Moms og afgifter 2 henvender sig til økonomisk administrative medarbejdere og andre i kommunerne, der arbejder med økonomi, regnskab, registrering/bogføring af kreditorer, fakturering og/eller angivelse af toldmoms, samt andre der har brug for at få et godt kendskab til momsreglerne. Kurset er også relevant for øvrige, som arbejder med offentlig moms, fx ansatte i regionerne (da momsreglerne i kommuner og regioner er nogenlunde identiske).

Samarbejdspartner
PwC
Kursusdatoer
 • COK Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
  Moms og afgifter 2: Fokus på udgifter
  04.11.2020 kl. 08:15 - kl. 16:00
Datoer
COK Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
Moms og afgifter 2: Fokus på udgifter
04.11.2020 kl. 08:15 - kl. 16:00
Pris: 3.500 kr.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Forløbet afholdes som eksternat uden overnatning. Tilmelder du dig COKs momsuddannelse med alle 3 dage - Moms og afgifter 1, 2 og 3, får du uddannelsen for kun 8.600 kr. ekskl. moms. Faktura sendes, når tilmeldingsfristen udløber. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Tilmeldingsfrist07.10.2020. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Moms og afgifter 2: Fokus på udgifter

Arbejder du med kontering af moms, eller er du via dine opgaver i berøring med af de kommunale momsregler? Og vil du vide, hvordan du får moms og afgifter refunderet? Så læs med videre

Indhold

Moms og afgifter får mere og mere opmærksomhed i kommunerne. På den ene side opdager flere og flere den økonomiske værdi i en korrekt og optimal moms- og afgiftshåndtering og på den anden side, stiller politikere, borgere, SKAT og kommunens virksomheder naturligvis krav om, at kommunen både afregner det den skal, men også at den opnår de refusioner, den er berettiget til.

COKs Momsuddannelse er udviklet med dette afsæt, hvor du med tre adskilte kursusdage kommer hele vejen rundt om de moms- og afgiftsmæssige problemstillinger der findes i kommuner og regioner. Læs mere om Moms og afgifter 1: Fokus på indtægter her og Moms og afgifter 3: Cases med fokus på bygninger, grunde og haller her

På Moms og afgifter 2 får du en grundig indføring i kommunens rettigheder, herunder særligt mulighederne for momsrefusion (både fra SKAT og Økonomi- og Indenrigsministeriet) og godtgørelse af energiafgifter. Vi gennemgår principperne for momsfradrag fra SKAT, og i forhold til momsrefusionsordningen får du en indføring i generelle regler for refusion af moms og lønsumsafgift. Vi gennemgår yderligere reglerne for fælleskommunale virksomheder og driftsoverenskomster, positivlisten, anlægsmoms, herunder nye regler fra 2018. Du får endvidere en indføring i principperne for reduktion af momsrefusionen ved tilskud og huslejeindtægter.

Udbytte
Efter deltagelse i Moms og afgifter 2 er du i stand til, at:

 • Opgøre momsfradragsret overfor SKAT
 • Håndtere momsrefusion af kommunens udgifter
 • Opgøre energiafgiftsgodtgørelsen for de mest udbredte forbrug i en kommune
Undervisere/ Oplægsholdere

Senior Manager Lars Gosvig, PwC

Program

Se programmet for forløbet nedenfor
Dag 1
 • 08:15
  Morgenkaffe
 • 08:45
  Velkomst og præsentation
 • 09:00
  Momsfradragsret for indgående moms
  - Generelle regler
  - Delvis momsfradragsret
  - Særregler om momsfradrag
 • Momsrefusionsordningen A til Å 1/2
  - Generelle regler
  - Fælleskommunale virksomheder og driftsoverenskomster
  - Positivlisten
  - Anlægsmoms - nye regler
  - Reduktion ved tilskud og huslejeindtægter
 • 12:00
  Frokost
 • 13:00
  Momsrefusionsordningen A til Å 2/2
  Godtgørelse af elafgift og afgift af ledningsført vand
  - Detaljeret om el og vand
  - Kort om godtgørelsen af mineralolieafgiften i land- og skovbrug
 • 16:00
  Tak for i dag

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er