NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Hanne Bak Lumholt

Chefgruppe
Herlev
Direktør
 
Hent Hannes CV (PDF)
Hanne Bak Lumholt

Hanne er COKs direktør og dermed leder af organisationen og chefgruppen. Det er Hannes hovedopgave at sikre den løbende udvikling af COK herunder bidrage til at sætte retningen for COK og realisere den strategi for 2016-2019, som COKs bestyrelse har vedtaget. Hanne er daglig leder af chefgruppen og refererer til formanden for COKs bestyrelse, direktør Kristian Heunicke, KL.

COK er de 98 kommuners forening og læringspartner. Kommunerne varetager ejerskabet via KL, og har nedsat en bestyrelse. COK er samtidig en virksomhed, der skal agere på et konkurrencepræget marked. En af Hannes primære opgaver er derfor løbende at skabe en tæt dialog med kommunerne/ejerne/KL og diverse samarbejdspartnere om, hvordan COK bedst kan understøtte de kommunale politikere, ledere og medarbejdere med erfaringsudveksling, læring og uddannelse. 

Hanne har mere end 25 års erfaring fra arbejdet med udvikling af den offentlige sektor. Hun har stor erfaring i arbejdet med politikskabelse, politisk betjening, kommunaløkonomi, strategiudvikling, digitalisering, ledelse, reformimplementering og eksekvering. Hanne er uddannet cand.polit. fa Københavns Universitet, og har erfaring fra stillinger i både stat, kommuner og KL. Hannes arbejdsmæssige karriere startede i Indenrigsministeriet. Herefter blev hun ansat i KL’s økonomiske sekretariat. Det første lederjob havde Hanne i borgmesterforvaltningen i Odense Kommune. Herefter blev Hanne chef for KL’s Børne- og Kulturkontor og blev afdelingschef med bl.a. ansvar for en omfattende implementeringsproces ifm. folkeskolereformen. En opgave som indebar et tæt samarbejde med kommuner, uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer og staten om ledelse, udviklings- og kompetenceinitiativer. Det var fra jobbet i KL, at Hanne i august 2016 kom til COK som direktør.

Hanne har siden år 2000 være frivillig på Roskilde Festival, i de sidste mange år har hun siddet i bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival.