NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Kursusdag: Årsregnskab og årsrapporten

Få styr på de grundlæggende krav til det kommunale årsregnskab, tips til effektiv regnskabsaflæggelse og ny inspiration til det strategiske arbejde med årsrapporten.

Efter kursusdagen er du klædt endnu bedre på til at lave et korrekt årsregnskab og til at udarbejde en årsrapport, der udfylder netop den funktion, I ønsker. Du får bl.a.:

 • Overblik over kravene til det kommunale årsregnskab
 • Gode input til en mere effektiv regnskabsaflæggelse
 • Ny inspiration til årsrapporten – fra både den private og den offentlige sektor
 • Konkrete skabeloner, tips og tricks til dit videre arbejde
 • Kursusdagen er en af Komponents regnskabstemadage.

  Indhold

  Årsregnskabet og den tilhørende rapportering skal give os det årlige overblik over, hvad pengene blev brugt til, om de blev brugt til det rigtige, og om vi nåede vores mål i løbet af året. Årsregnskabet er underlagt en række lovmæssige krav, mens årsrapporten mere åbent kan spænde fra ren regnskabsaflæggelse til et strategisk dokument med stor politisk bevågenhed.

  På denne kursusdag sætter vi spot på kravene til det kommunale årsregnskab. Vi ser også på, hvordan I kan lave en mere effektiv regnskabsaflæggelse, der sikrer, at tallene kan være med til at kvalificere nye beslutninger. Derudover vil vi på kursusdagen arbejde med, hvordan I kan løfte årsrapporten fra en ren afrapportering til et strategisk værktøj, der fungerer som den røde tråd mellem vision og budget og brander kommunen på en positiv måde.

  Om Komponents regnskabstemadage

  I de fleste kommuner er der sket en specialisering af økonomifunktionens opgaver i forhold til budget, regnskab og analyse, og det tværgående samarbejde mellem de forskellige fagforvaltninger og økonomifunktionen har fået en afgørende rolle i økonomistyringen.

  Udviklingen medfører, at regnskabsmedarbejderne bliver mere og mere specialiserede og i høj grad skal være eksperter inden for deres respektive arbejdsområde. På den baggrund har vi i samarbejde med Deloitte udviklet Komponents regnskabstemadage, som er en række selvstændige kursusdage inden for kommunalt regnskab. Se de øvrige temadage:

  Kursusdag: Budgetopfølgning og controlling

  Kursusdag: Tilskudsadministration og tilskudsregnskaber

  Kursusdag: Beregning af takster og priser

  Undervisere/ Oplægsholdere

  Kursusdagen gennemføres af ledende eksperter fra Deloitte, som besidder den mest aktuelle viden og praktiske erfaring inden for regnskabsområdet i kommunerne.

  På dagen vil der være oplæg, dialog, og mindre cases fra den kommunale praksis på området.

  Vi afholder selvfølgelig løbende pauser, samt sikrer at du som deltager også bliver aktiv i form af gruppedrøftelser/mindre cases, og at du har mulighed for at stille spørgsmål.

  Målgruppe

  Kursusdagen henvender sig til regnskabsmedarbejdere i kommunerne, som har behov for viden og kompetencer inden for årsregnskab og udarbejdelse af årsrapporten.

  Samarbejdspartner
  Deloitte
  Kursusdatoer
  • Online
   01.11.2022 kl. 09:00 - kl. 15:30
  Når du vælger startdato og sted opdateres pris, informationer og tilmeldingslink automatisk.
  Datoer
  Online
  01.11.2022 kl. 09:00 - kl. 15:30
  Pris: 3.050 kr.
  Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning og materialer. Er I 3 deltagere fra samme kommune tilbydes en pakkepris på 8.000 kroner ekskl. moms. Faktura sendes, når tilmeldingsfristen udløber. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
  Tilmeldingsfrist30.09.2022. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
  Forløb tilpasset arbejdspladsen
  Gem som favorit

  Vil du vide mere?

  Kontakt os i dag