NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Kursus D: Uderumsledelse, tryghed og sikkerhed i anvendelse af naturen i arbejdet på socialområdet

Indhold

Kurset er en del af kursusrækken om anvendelse af naturen i socialt arbejde.
Det er vigtigt, at du orienterer dig i indflyvningen til kurset via siden Naturen i socialt arbejde.

Du får erfaring med, og indblik i, at anvende det basale friluftsliv til at fremme en positiv udvikling for målgrupper i dit sociale arbejde. Det basale friluftsliv har fokus på principperne om at “kunne klare” sig. Det omhandler bl.a. færdigheder i at holde sig mæt, tør og varm. Derfor arbejder vi med færdigheder inden for naturlære, båltænding, madlavning, knob og stik, bygge ly med naturens materialer samt kort og kompas. Disse færdigheder gør dig bl.a. i stand til at lave små dagsture og evt. overnatningsture for din målgruppe.

Derudover vil der være et løbende fokus hvordan aktiviteterne giver deltagerne oplevelser af meningsfulde handlinger og for mestringsoplevelser. Tilsvarende udfoldes og skabes refleksioner over pædagogiske strategier i friluftslivet, der relateres til egen praksis.

Kurset er et aktionslæringsforløb på to kursusdage, der efterfølges af praktiske opgaver og afprøvninger “hjemme” med egen målgruppe. Herefter mødes vi til en sidste kursusdag med erfaringsudveksling, sparring og ny inspiration til fortsat praksis.

Kurset kan også hjemkøbes til eget tilbud eller egen kommune/organisation for op til 20 deltagere.

Undervisere/ Oplægsholdere

Johanne Lybecker Christiani, fagkonsulent i friluftsliv, Skovskolen, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet.

Målgruppe

Dette kursus er for dig, der er lidt uerfaren i at arbejde socialt i naturen, men ønsker at være mere kompetent i at færdes sikkert, lede andre og være tryg i at tage din målgruppe med ud i naturen.

Målgruppen for kurserne om anvendelse af naturen i socialt arbejde er bred. Kurserne er for alle fagpersoner på velfærdsområder, der ser muligheder i at løfte kvaliteten i indsatserne ved at anvende naturen som supplement. Det kan være i sociale tilbud, botilbud, arbejdet med recovery og (re)habilitering, pædagogiske og beskæftigelsesrettede indsatser mv. Fokus er tværgående og tværfagligt inden for et naturintegreret afsæt i det sociale arbejde.

Samarbejdspartner
Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
Kursusdatoer
  • Skovskolen, Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg
    19.05.2022 kl. 09:30 - 20.05.2022 kl. 16:00 (internat)
    09.06.2022 kl. 09:30 - kl. 16:00
Når du vælger startdato og sted opdateres pris, informationer og tilmeldingslink automatisk.
Datoer
Skovskolen, Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg
19.05.2022 kl. 09:30 - 20.05.2022 kl. 16:00 (internat)
09.06.2022 kl. 09:30 - kl. 16:00
Pris: 6.775 kr.
Tilmeldingsfrist19.04.2022. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag