NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Kursus C: Naturbaseret terapi

Indhold

Kurset er en del af kursusrækken om anvendelse af naturen i socialt arbejde.
Det er vigtigt, at du orienterer dig i indflyvningen til kurset via siden Naturen i socialt arbejde.

Med afsæt i en narrativ og systemisk tilgang får du en grundig indsigt i, hvordan øvelser og oplevelser i naturen kan integreres i dit arbejde.
Blandt andet kommer vi ind på facilitering af nærværende samtaler og metoder, der kan hjælpe målgruppen med at få reflekteret over og talt om problematiske udfordringer. Tilsvarende får du redskaber til at undersøge, dvæle ved og få øje på den enkelte persons vigtige problematikker, evner og betydningsfulde refleksioner.

Der arbejdes bl.a. med oplevelser og øvelser i forskellige naturrum, landskaber og naturfænomener, hvor vi gennem påvirkning af sanser og stemninger tilknytter følelser, tanker og værdier. Der lægges vægt på, at du under kurset kobler øvelserne til brug i din egen praksis.
Kurset er tilrettelagt som et aktionslæringsforløb, hvor de to første kursusdage følges op af en mellemliggende periode med egen praksisafprøvning. Den sidste kursusdag bruges til sparring af praksiserfaring samt øvelser til yderligere inspiration.

Kurset kan også hjemkøbes til eget tilbud eller egen kommune/organisation for op til 20 deltagere.

Undervisere/ Oplægsholdere

Poul Hjulmann Seidler, specialkonsulent, Skovskolen, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet.

Målgruppe

Dette kursus er for dig, der er en mere erfaren terapeut eller psykolog, som arbejder med behandling og terapi. Behandling og terapi skal dog forstås bredt i denne sammenhæng – som en indsats med mennesker, der skal øges disses livskvalitet og trivsel frem mod nogle fælles målsætninger.

Målgruppen for kurserne om anvendelse af naturen i socialt arbejde er bred. Kurserne er for alle fagpersoner på velfærdsområder, der ser muligheder i at løfte kvaliteten i indsatserne ved at anvende naturen som supplement. Det kan være i sociale tilbud, botilbud, arbejdet med recovery og (re)habilitering, pædagogiske og beskæftigelsesrettede indsatser mv. Fokus er tværgående og tværfagligt inden for et naturintegreret afsæt i det sociale arbejde.

Samarbejdspartner
Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
Kursusdatoer
  • Skovskolen, Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg
    05.04.2022 kl. 09:30 - 06.04.2022 kl. 16:00 (internat)
    10.05.2022 kl. 09:30 - kl. 16:00
Når du vælger startdato og sted opdateres pris, informationer og tilmeldingslink automatisk.
Datoer
Skovskolen, Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg
05.04.2022 kl. 09:30 - 06.04.2022 kl. 16:00 (internat)
10.05.2022 kl. 09:30 - kl. 16:00
Pris: 6.775 kr.
Tilmeldingsfrist04.03.2022. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag