Rehabilitering og kommunikation

Inden for det sociale område er der en bevægelse i gang, der tilsiger, at kommunerne i højere grad arbejder rehabiliterende og med deres dialog og kommunikation med borgere og pårørende. I denne sektion har vi samlet kurser og forløb, der fokuserer på disse elementer; fra hjerneskaderehabilitering til målsætning i rehabiliterende arbejde.

Mange af kurserne er også egnede til udførerer, sociale tilbud og leverandører. Det er også her, man finder kurser om f.eks. borgerinddragelse, handicap og seksualitet og evaluering af indsatser. Kontakt os gerne for supplerende temaer eller mulighed for at skræddersy kurser til jeres organisation.

Rusmiddelproblemer i familieperspektiv – viden og metoder

Et kursus over to dage, hvor du kan få grundlæggende viden om familier, hvori der er rusmiddelproblemer samt introduktion til tilgange og øvelser i samtaleteknik – undervist af norske Frid A. Hansen.

Se detaljer
Gem som favorit

Temadag om fremskudt rusmiddelbehandling

Temadag om erfaringer med indsatsen fremskudt rusmiddelbehandling – en indsats til tidlig opsporing og facilitering af samlet indsats, hvor der bygges bro mellem sundhedsvæsen og misbrugsbehandling.

Se detaljer
Gem som favorit

Konference: Udsatte med grønlandsk baggrund

Socialstyrelsen inviterer til konference, der skal bidrage med inspiration og som skal understøtte det fortsatte arbejde på området og udbrede de positive erfaringer til kommuner og organisationer.

Se detaljer
Gem som favorit

Neurodagen 2018 - hjernen i socialt perspektiv

Socialstyrelsen og COK byder velkommen til Neurodagen - Hjernen i socialt perspektiv. En konference der inspirere til nye forståelser af sociale indsatser, læring og faglighed.

Se detaljer
Gem som favorit

Konference om koblingskompetencer

Vi sætter fokus på koblingskompetencer og borgerinddragelse. Bliv klogere på, hvordan du kan arbejde på tværs af velfærdsområder og fagligheder og skabe langtidsholdbare løsninger for og med borgerne.

Se detaljer
Gem som favorit

Træning og rehabilitering – på kryds og tværs af regler og sektorer

Hvad er ”træning” i lovens forstand?

Se detaljer
Gem som favorit

Bliv bedre til borgersamtaler om alkohol

At spørge ind til borgeres alkoholforbrug kan være grænseoverskridende og svært. På denne kursusdag vil du blive præsenteret for tilgange og metoder til samtaler om alkohol og -forbrug.

Se detaljer
Gem som favorit

Optimering og effektiv drift af botilbud

Har I som botilbud et overforbrug i forhold til budgettallene? Eller vil du gerne sikre dig, at dette ikke kommer til at ske i fremtiden?

Se detaljer
Gem som favorit

Forhandling for myndighedsrådgivere

Måske har du som myndighedsrådgiver siddet i en forhandlingssituation og følt ubehag? Eller måske har du set på en borgers aktuelle takst og tænkt, om den mon er korrekt?

Se detaljer
Gem som favorit

Forhandling for botilbudsledere

Når kommunerne bliver presset på økonomien, presser det også på taksterne og på driftsøkonomien til botilbuddene.

Se detaljer
Gem som favorit