NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Fokus på udvikling af kommunernes økonomistyring med fokus på effekt og resultater

I de kommende år vil vi fortsat få flere plejekrævende ældre og flere små børn i Danmark. Flere borgere får altså brug for offentlige velfærdsydelser, og det er med til at presse kommunernes budgetter. Dermed ser vi et stærkt pres i forhold til at reducere udgifterne og skabe endnu bedre velfærd til gavn for borgerne. Udviklingen stiller bl.a. krav til økonomifunktionerne, som skal finde stadig nye, innovative og omkostningseffektive løsninger. 

Mange kommuner har allerede gode erfaringer, og de erfaringer har vi indarbejdet i Komponents kurser i kombination med den nyeste forskning og viden om økonomistyring. Det er afsættet for Komponents praksisnære kurser, som bl.a. omfatter:

Budgettering af skat og udligning i 2022 og overslagsårene

KL og Komponent afholder et webinar om aktuelle problemstillinger i forhold til budgettering af skat og udligning for 2022 og overslagsårene.

Se detaljer
Gem som favorit

Økonomidirektørforeningens Årsmøde 2021

Økonomidirektørforeningen byder igen i år medlemmer, samarbejdspartnere og relevante leverandører til årsmøde med mulighed for at få inspiration, lære nyt, diskutere og netværke i et eksklusivt forum.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 25.11 - 26.11.2021
Lokation København

Økonomikonsulentens årsmøde 2021

Komponent byder velkommen til økonomikonsulentens årsmøde. Vi stiller skarpt på de nyeste tendenser i kommunernes økonomistyring og giver dig inspiration til at styrke økonomistyringen i din kommune.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 01.11 - 02.11.2021
Lokation Nyborg

Fremtidens økonomistyring: Design og udvikling af kommunens økonomiske styringsmodel

Praksisnært otte-dags kursus som klæder økonomikonsulenter på med kompetencer til at udvikle økonomiske styringsmodeller med fokus på værdiskabelse for borgerne – med professor Per Nikolaj Bukh.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 28.10 - 10.12.2021
Lokation Kolding

Gratis webinar med Per Nikolaj Bukh: En ny vision for kommunernes økonomistyring

Bliv inspireret, motiveret og måske lidt provokeret, når professor Per Nikolaj Bukh præsenterer s

Se detaljer
Gem som favorit

Skab værdi for borgerne: Effektbaseret styring på vej

Kolding/online - Bliv inspireret af de mest visionære og nyskabende erfaringer med udvikling af økonomiske styringsmodeller, som giver større ledelsesmæssige frihedsgrader og fremmer resultatskabelse.

Se detaljer
Gem som favorit
Afhold forløbet på din arbejdsplads

Design og udvikling af business cases for sociale investeringer

Få viden om og redskaber til design og udvikling af business cases for sociale investeringer, så du bliver i stand til at understøtte din kommunes arbejde med sociale investeringer.

Se detaljer
Gem som favorit
Afhold forløbet på din arbejdsplads

Datainformeret styring

Arbejder du med data, analyser og ledelsesinformation, og ønsker du ny inspiration og nye værktøjer i dit arbejde? Eller er du bare nysgerrig på emnet, så deltag på dette kursus.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 07.12 - 08.12.2021
Lokation Kolding

Effektbaseret styring på ældreområdet

Overvejer din kommune at ændre styringen på ældreområdet? På dette kursus får du viden om, hvordan styringsmodeller på området kan udvikles, hvilke valg man kan tage, og hvordan de tilpasses i praksis

Se detaljer
Gem som favorit

Ledelse og økonomistyring (5 ECTS)

Du skærper din evne til at vurdere og gennemføre det nødvendige samspil med eksterne interessenter og øverste ledelse i organisationen, hvad angår budgettering og økonomistyring.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • April - juni 2022
  • August - december 2022
Lokation Randers, Herlev