Kursusdatoer
  • COK Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
    28.11.2019 kl. 15:30 - kl. 17:30
  • COK Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
    11.11.2019 kl. 15:30 - kl. 17:30
Datoer
COK Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
11.11.2019 kl. 15:30 - kl. 17:30
Pris: 0 kr.
Mødet er gratis
Tilmeldingsfrist28.10.2019. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Gem som favorit

NÅR OG HVIS kunst gør en forskel for unge på kanten – kom til gratis gå-hjem-møde med COK og OPGANG2 og hør hvordan

Indhold

Forskningen siger det og praksis har vist det: Kunst gør en forskel! Men hvordan og for hvem?

Er du nysgerrig på, hvordan man via kunstnerisk arbejde og kulturelle projekter kan få unge i spil på nye måder, skabe motivation og positive oplevelser?
Er du nysgerrig på, hvilke forudsætninger og tilgange der skal være på plads for, at kunst kan gøre en forskel og i hvilke sammenhænge?
Og er du nysgerrig på, hvordan der konkret og målrettet arbejdes med læring og sociale indsatser inden for faste kunstneriske rammer?

COK og OPGANG2 inviterer til et gå hjem-møde i kunstens og fællesskabets tegn. Lise Ørskov fra OPGANG2 vil på baggrund af ny forskning og egen praksis udfolde forudsætningerne for at arbejde strategisk med unge og kunst: Hvilke principper og metoder kan der udledes fra forskningen og erfaringsgrundlaget, og hvordan kan det implementeres i forskellige praksisser inden for pædagogik, læring og beskæftigelsesindsats. Få inspiration til selv at komme i gang og bliv klogere på, hvordan du kan komme ud over nogle af de barrierer og udfordringer, der kan være for at arbejde kreativt og kunstnerisk med unge.

Foredraget tager afsæt i forskningsprojektet Når Kunst gør en Forskel (Anne Mette W. Nielsen og Niels Ulrik Sørensen, Center for Ungdomsforskning, AAU) – en publikation som overbevisende kortlægger de gavnlige effekter ved unges deltagelse i kunst- og kulturprojekter som alternative platforme for sociale indsatser. Lise Ørskov vil også give konkrete eksempler fra OPGANG2s arbejde, hvor kunst har spillet en afgørende rolle for unges udvikling beskæftigelse, det sociale område og uddannelse.

Arbejder du inden for ungeområdet, og er du eller andre i din kommune interesseret i at udvikle jeres kunstneriske praksis, så er dette gå-hjem-møde noget for dig.

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er