NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Kommunomuddannelsen gav ny viden og smag for mere

Christian Kofod, der arbejder som bygningskonsulent og faglig koordinator i Center for Ejendomme og Drift ved Bornholms Regionskommune, brugte især sin kommunomuddannelse til at blive klogere på den kommunale verden, men også til at dyrke en spirende interesse for ledelse, læring og projektstyring, som han nu forfølger med en diplomuddannelse i ledelse.

Christian Kofod er oprindeligt uddannet tømrer og bygningskonstruktør og arbejdede tidligere i det private. Da han for fem år siden blev ansat i Center for Ejendomme og Drift ved Bornholms Regionskommune, anbefalede flere af de garvede kommunale kolleger ham at tage en Kommunom som indgang til den kommunale verden.

– De obligatoriske moduler på Kommunomuddannelsen har givet mig en vigtig forståelse for den offentlige forvaltning, som jeg bruger hver dag i mit arbejde. Faktisk synes jeg, at alle, der bliver ansat i en kommune, burde tage en kommunomuddannelse. Der får man nemlig en grundig introduktion til, hvordan den kommunale verden og det politiske system er skruet sammen og til de grundlæggende mekanismer, som man arbejder under som kommunalt ansat, siger Christian Kofod.

Til dagligt fungerer Christian Kofod bl.a. som projektleder, når Bornholms Regionskommune bygger f.eks. nye institutioner eller renoverer de gamle. Dermed var valgmodulet Projekter –  styring og ledelse særdeles relevant for hans daglige arbejde, ligesom han kan gøre godt brug af redskaberne fra modulet Le-del-se i praksis i den del af hans job, der handler om faglig koordinering.

– I det hele taget har Kommunomuddannelsen givet mig nogle gode værktøjer, som jeg kan benytte mig af som både projektleder og faglig koordinator. Jeg har fået en ny forståelse for projektarbejde og organisering, men også nogle redskaber til kommunikation og formidling, som hjælper mig til at løse de daglige udfordringer i en organisation, hvor mange forskellige faggrupper skal arbejde sammen, siger Christian Kofod, der er blevet så glad for at uddanne sig, at han nu er begyndt på en diplomuddannelse i ledelse.

– Noget af det vigtigste, som jeg tog med mig fra Kommunomuddannelsen er, hvor vigtigt det er hele tiden at være i læring. Man rykker sig virkelig ved at læse videre ved siden af sit job, også selvom man som jeg ikke har nogen gymnasial uddannelse, og det derfor til at begynde med kræver en indsats at komme ind i stoffet. Her er det super vigtigt, at man har en god dialog med ledelsen om, at man får den tid, det kræver at fordybe sig i den nye viden. For kommunen får jo meget igen, når man kommer hjem med en masse ny viden, siger Christian Kofod.