Program


9.15: Check-in, morgenmad, kaffe og løsningsgalleri
Ankom og start dagen med en let morgenmadsforplejning, mød nye og kendte ansigter og gå på opdagelse i løsningsgalleriet – en udstilling af seks hverdagsinnovationer, der er nomineret til Hverdagsinnovationsprisen.


10.00: Velkommen: Hvorfor er vi her i dag?
COK ved Hanne Bak Lumholt og COI ved Pia Gjellerup byder velkommen med en innovationsfaglig indflyvning og en rundvisning i dagens program. 


10.10: Christian Bason: Hvor er vi med den offentlige innovation?
Direktør i Dansk Designcenter Christian Bason deler sine erfaringer og perspektiver på, hvad vi kan lære på aktør- og strukturniveau fra de største fejl og successer i de seneste år, hvad de næste store nødvendige skridt er, og hvordan vi særligt fremmer og muliggør tværgående samarbejde.


10.30: Debat: Hvordan lykkes vi med tværgående innovationsarbejde?
Vi tager temperaturen på samarbejdet om offentlig innovation, når vi Christian Bason graver dybere i oplevelser og potentialerne i de tværsektorielle og tværoffentlige samarbejde.
Sammen med bl.a. Carsten Kissmeyer (V), 2. næstformand i Region Midtjylland og medlem af Folketinget; Johannes Lundsfryd Jensen (A), borgmester i Middelfart Kommune; Karen Ingerslev, kontorchef i Region Midtjylland; Anne Woergaard Mikkelsen, Cafe Ingeborg, Ringsted Kommune; Mikkel Bech, Emento og Peter Rathje, Projekt Zero, Sønderborg.


11.15: Samtalesalon: Hvordan kan vi sammen løse udfordringerne?
Hvordan oplever vi udfordringerne på tværs af vores arbejdsplader og roller i den offentlige innovation? Hvordan lykkes vi med at overkomme barrierer og finde strategier, der muliggør innovationen?

Tag udgangspunkt i formiddagens inspiration og jeres egne erfaringer, når vi i samtalesalonen går ud i små grupper til en uformel dialog om nogle af de problemstillinger om f.eks. samarbejde, spredning og evaluering, vi ofte ser går på tværs i arbejdet.


Kaffepause: Snup en kop kaffe på vej til din salon.


11.45: Kåring af NYT SAMMEN BEDRE
Det er tid til at kåre vinderne af NYT SAMMEN BEDRE-prisen, som COI og COK i forsommeren har modtaget mange indstillinger på.

De fire nominerede er:

  • TILBAGE TIL SKOLE – indstillet af Psykiatrien i Region Syddanmark
  • DATADEMOKRATI – indstillet af Aarhus Kommune
  • FURESØS FREMTIDSVÆRKSTED – indstillet af Furesø Kommune
  • FÆLLES BESLUTNINGSTAGNING MED KRÆFTPATIENTER – indstillet af Vejle Sygehus (Sygehus Lillebælt)

Læs mere om de fire nominerede her

Sammen med nogle af juryens medlemmer og med bidrag fra podcasten med de nominerede går vi på opdagelse i fælles træk og banebrydende perspektiver i de indstillede innovationer, og hvad Danmark kan lære fra dem. 


Juryens medlemmer er Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og regionsformand for Region Syddanmark, Jacob Bundsgaard, formand for KL og borgmester i Aarhus Kommune, Christian Bason, CEO i Dansk DesignCenter, Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Pia Gjellerup, centerleder i COI.


12.30: Fængselsfrokost
Tag din fængselsbakke med til din fængselsgruppes bord, og lad frokosten blive en tid for refleksion og øget kendskab på tværs af de offentlige innovationsdagsordener. Hyld og inspirér hinanden med det, der lykkes. Smut evt. forbi løsningsgalleriet til en snak med de Hverdagsinnovationspris-nominerede.


13.30: Kjell Arne Røvik: Hvordan spreder vi offentlig innovation, og hvordan optages det nye?
Hvad er vigtigt, når det kommer til spredning af offentlig innovation? Hvad viser forskningen? Hvordan bliver vi bedre til at låne, kopiere og efterligne? 

Spredningsforsker Kjell Arne Røvik, Tromsø Universitet fortæller, hvordan gode ideer kan rejse fra organisation til organisation til gavn for hele samfundet – og han giver tips til, hvordan du kan stjæle ideer med hjem fra konferencen, implementere dem og tage del i spredningen af god innovation.


14.00: Løsningsgalleri med hverdagsinnovationer 

Vi går på opdagelse i løsningsgalleriet med hverdagsinnovationer, møder ophavsmændene bag og lærer mere om de elementer og processer, som har tilvejebragt innovationerne. Alle vælger selv, hvor de helst vil lære og inspireres. Der er tid til fire korte besøg – og så stemmer vi blandt de seks nominerede: 

  • Åbne data effektiviserer Vejdirektoratets arbejde med visualisering (Vejdirektoratet)
  • Straksudlevering af hjælpemidler til borgere giver bedre service og sparer administration (Københavns Kommune)
  • Hurtig diagnostik af infektioner for indlagte patienter hver dag 24-7-365 (Region Syddanmark)
  • Guldborgsund Kommune har fået sin egen ’Meyer' (Guldborgsund Kommune)
  • Virtual Reality hjælper unge med social angst (Silkeborg Kommune)
  • Med et ’Swipe’ til højre er gælden til kommunen betalt (Aarhus Kommune)

Tag notesblokken med, så du er klar til at stjæle og til at møde og notere kontaktinformationer på andre, du ønsker at samarbejde med. 
 


14.30: Kaffepause
Pust ud og gør klar til den sidste del af dagen.


14.45: Lær af hinanden: Temasessions baseret på de fire NYT SAMMEN BEDRE-finalister
Det er tid til at komme mere under huden på de fire finalister til NYT SAMMEN BEDRE-prisen. Du får mulighed for at stille spørgsmål og gå i dialog med de involverede ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere. Du vælger selv, hvilken af de fire finalister du ønsker at blive klogere på – uanset dit valg vil du få lejlighed til både at lære og spørge til casen samt møde andre, der deler din interesse på dette område.


15.30: Kåring af hverdagsinnovationer
Stemmerne er gjort op, og det er tid til at kåre de hverdagsinnovationer, som i dagens løb er blevet mødt og opdaget af os alle sammen. Et refleksionspanel med aktører og nøglepersoner vil sidde klar med deres bud på, hvorfor disse vinder, hvad vi kan lære, og hvad vi kan tage med videre.


15.50: Afrunding 
Vi siger tak for denne gang og sørger for, at alle har nok med hjem til at fortsætte sparring, spredning og samarbejde om innovation.