NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Den Offentlige HR-dag 2022

Den 26. januar 2022 inviterer Komponent og Foreningen af Offentlige HR-chefer for femte gang til en spændende og lærerig dag i HR's tegn.

OHRC logo

På årets HR-dag sætter vi fokus på fremtidens HR! 
Hvad er det for opgaver, der kommer til at udfordre de offentlige arbejdspladser – og hvordan kan vi som HR-funktion understøtte bedst muligt? Dette er nogle af de spørgsmål, vi stiller på HR-dagen.

Men inden vi tager de første skridt ind i fremtiden, samler vi op på, hvad vi har gjort os af erfaringer igennem 1 ½ år med hjemmearbejde og videomøder. Hvad har vi lært? Hvad vil vi blive ved med at gøre – og hvad skal vi for alt i verden undgå? Vi stiller også spørgsmålet: Hvad kommer efter kriseledelse? Vi kan ikke alene køre på kriseledelse og en konstant brændende platform, hvis vi skal høste af de seneste års erfaringer. 

Christine Ipsen fra DTU deler danske og internationale undersøgelser om erfaringerne fra et corona-mærket arbejdsliv og Pia Gjellerup, centerleder, Center for Offentlig Innovation gør os klogere på krise- og forandringsledelse.

Hvis HR skal have en vigtig og strategisk rolle i fremtiden, kan det at kende fremtidens vigtigste megatrends være en vigtig kompetence. Derfor har vi inviteret fremtidsforsker Anne-Marie Dahl til at give en grundlæggende indsigt i fremtidens arbejdsmarked, der ser ud til at blive mere flydende og uforudsigeligt, og hvor det at rekruttere, motivere og fastholde den nye unge generation bliver helt afgørende for den offentlige HR-funktion. 

Som altid afholder vi en række sessioner med fokus på konkrete metoder i HR-arbejdet. 
Du kan blive klogere på:

 • Forråelse
  Hvordan får man kultur og normer tilbage på sporet og hvordan kan HR understøtte den udvikling
 • Rekruttering
  Hvordan ser den gode rekrutteringsproces ud? På baggrund af er stort forskningsprojekt i regi af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse får du mulighed for at blive klogere på jeres rekrutteringspraksis.
 • Virtuel procesledelse
  Hvordan bliver man en god procesleder i det virtuelle rum?Hvad er ens, og hvad er forskelligt i det fysiske rum og det virtuelle møde? 
 • Lederafklaring
  Hvordan kan du spotte, motivere og kvalificere morgendagens kommunale ledere, og hvordan designer du det gode afklaringsforløb? 

Målgruppe:
Den Offentlige HR-dag er for alle kommunale HR-professionelle, som sætter en ære i at understøtte kommunen og de kommunale ledere og medarbejdere i at drive og udvikle kommunen. Det er en dag for dig, som gerne vil inspireres, provokeres og have nye input til dit daglige virke – uanset om du er HR-chef, personalechef, konsulent eller administrativ medarbejder.