COVID 19
Sådan afholder COK kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Gratis gå hjem-møde fra COK og FIU-ligestilling: Kvinder med etnisk minoritetsbaggrund i job

COK og FIU-ligestilling inviterer: Hør de seneste kommunale og internationale erfaringer med tiltag, der får kvinder med etnisk minoritetsbaggrund i job.

Der er mange gevinster ved, at flere kvinder med etnisk minoritetsbaggrund kommer til at trives på det danske arbejdsmarked. Især kvinder med ikke-vestlig baggrund. Det er godt for ligestillingen, samfundsøkonomien, medborgerskabet og for kvinderne selv.

FIU-ligestilling og COK inviterer til et gratis gå hjem-møde med fokus på, hvordan vi får flere etniske minoritetskvinder i job. Her kan du høre om de seneste erfaringer fra Danmark og få ny inspiration til dit arbejde – bl.a. fra Norge, hvor man gennem en række tiltage er lykkes med at få flere etniske kvinder ind på arbejdsmarkedet. 

 • Kommunale erfaringer ift. at få flere kvinder med etnisk minoritetsbaggrund i job 
  v/ Lone Norlander, Enhedslisten, forkvinde for ligestillings- og mangfoldighedsudvalget i Aarhus byråd.
 • Præsentation af erfaringer i forhold til at få flygtningekvinder i job: Inspirationskatalog og handlemuligheder
  v/ FIU-Ligestilling
 • Somaliske kvinders fortællinger om arbejde og ledighed: Nuancerede forstillinger om arbejdsmentalitet
  v/ Charlotte Liebak Hansen, Forskningschef i Værkshuset Forskningscenter
 • Erfaringer fra arbejdet med flygtningekvinder: Er det muligt at fastholde disse kvinder på arbejds-markedet? 
  v/ Integrationsnet. Integrationsnet er en aktiv aktør indenfor etnisk ligestilling og har derfor stor viden og erfaring med, hvordan vi får kvinder med etnisk minoritetsbaggrund i job og sikrer fastholdelse. 
 • Input og inspiration fra udlandet: Hvordan er man lykkedes med at integrere flere flygtninge- og indvandrerkvinder på arbejdsmarkedet i Norge?
  Vi har inviteret en norsk seniorforsker fra Nordisk Råds afdeling for Kundskab og Velfærd til at fortælle om deres erfaringer. 

Målgruppe

Gå hjem-mødet er for alle, der arbejder med ligestilling og arbejdsmarked. Du kan f.eks. være jobcenterkonsulent eller ansat i den kommunale job- og/eller integrationsindsats, medlem af et integrations- eller ligestillingsråd, politiker, mentor eller ansat i en NGO, der arbejder med integrationsindsatsen. Gå hjem-mødet kan også være relevant for TR og AMR.

Hvor og hvornår?

Gå hjem-mødet afholdes i Aarhus den 6. november og i København den 25. november – begge dage kl. 14.30-17.30. Tilmelding sker via FIU-ligestillings hjemmeside. 

Klik her for at læse mere og tilmelde dig forløbet i Aarhus.

Klik her for at læse mere og tilmelde dig forløbet i København.