Målgruppe

Lovkurset er for alle, der gerne vil styrke deres kompetencer på integrationsområdet, herunder ledere og medarbejdere i kommuner, udbydere af danskuddannelse, andre aktører, NGO'er mv.

Kursusdatoer
  • COK Odense, Phønix, Schacksgade 39, 5000 Odense C
    Få styr på reglerne på integrationsområdet
    28.08.2019 kl. 09:00 - kl. 15:00
Datoer
COK Odense, Phønix, Schacksgade 39, 5000 Odense C
Få styr på reglerne på integrationsområdet
28.08.2019 kl. 09:00 - kl. 15:00
Pris: 1.795 kr.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende, efter tilmeldingsfristens udløb.
Tilmeldingsfrist14.08.2019. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Gem som favorit

Få styr på reglerne på integrationsområdet

Vil du opdateres på de nyeste lovændringer på integrationsområdet? Eller har du brug for et generelt brush-up på lovgivningen om integration, repatriering og danskuddannelse?

Indhold

Folketinget har de senere år vedtaget en række betydelige lovændringer på integrationsområdet. Senest det såkaldte paradigmeskift – hvor midlertidighed kommer i fokus og repatrieringsindsatsen styrkes. Det har konsekvenser både for den enkelte og for kommunernes møde med borgeren, hvor der skal balanceres mellem et integrations- og et hjemrejseperspektiv.

Der er også sket store ændringer med danskuddannelserne, hvor der fx er indført klippekort og deltagerbetaling for de selvforsørgende kursister.

På kurset vil du få en grundig gennemgang af de vigtigste lovregler. Du vil også få mulighed for at sparre med andre kommunale medarbejdere om, hvad reglerne betyder i praksis for jeres hverdag og integrationsfaglige tilgang.

Temaer på kurset

Lovkurset fokuserer på:

  • Kommunernes kerneopgaver ifølge integrationsloven, herunder virksomhedsrettede tilbud, boligplacering og flytning mellem kommuner
  • Ændringer i repatrieringsloven, herunder nye krav og muligheder om vejledning og opkvalificering
  • Dialog om paradigmeskiftets konsekvenser for kommunernes integrationsindsats
  • Ændringer i danskuddannelsesloven
  • Finansiering af integrationsindsatsen
Undervisere/ Oplægsholdere

Undervisere på kurset er chefkonsulent Sara Glahder Lindberg og specialkonsulent Anna Ballan, begge fra KL

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er