Målgruppe

Elevansvarlige, elevkoordinatorer, løn- og personalekonsulenter.

Samarbejdspartner
KL- Jura og EU
Kursusdatoer
  • Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart
    25.09.2019 kl. 09:00 - kl. 16:00
Datoer
Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart
25.09.2019 kl. 09:00 - kl. 16:00
Pris: 3.450 kr.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Tilmeldingsfrist14.08.2019. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Elevers retlige forhold

Få viden om den retlige ramme for elever omfattet af erhvervsuddannelsesloven – med særligt fokus på de store elevgrupper social- og sundhedselever og kontorelever. Vi gennemgår reglerne for etablering og ophør af uddannelsesaftaler samt rettigheder og pligter for elev og kommune under uddannelsen.

Program

Se programmet for forløbet nedenfor
Dag 1
  • 08:30
    Morgenkaffe
  • 09:00
    Programmet vil indeholde følgende emner
    Frokost ca kl 12.00 og pauser indlagt undervejs
  • Etablering af elevansættelser
    Hvordan ansættes elever?
    Gælder der særlige regler for elever under 18 år?
    Ansættelsesbeviser og blanketter
  • Elevers ansættelsesvilkår
    Hvad siger overenskomsten?
    Skal eleven fx have overtidsbetaling?
    Hvad gælder i forhold til ferie og barsel?
  • Arbejdsgivers særlige forpligtelser ved elevansættelser
    Hvornår skal uddannelsesaftalen forlænges?
    Hvilke pligter har arbejdsgiver ved elevs sygdom?
  • Hvornår kan en uddannelsesaftale bringes til ophør
    Vi gennemgår regler og retspraksis om ophævelse af uddannelsesaftaler bl.a. på grund af sygdom, uegnethed og udeblivelse
    Vi giver svar på, hvilken konsekvens en uberettiget ophævelse har og hvilke særlige problemstillinger der knytter sig til elever, som er funktionærer.
  • 16:00
    Tak for idag

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er