NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Den demokratiske samtale i en digital tidsalder

Tre intensive morgenseminarer for hele kommunalbestyrelsen. Få inspiration fra nogle af Danmarks dygtigste forskere og praktikere: Peter Aagaard, Christian Kock og Benjamin Rud Elberth.

Den offentlige debat er rykket ind på de sociale medier. Det er der mange fordele ved – her er nogle få:

  • Det er ikke kun bedsteborgerne, der kan blande sig i debatten
  • Det er muligt at reagere hurtigt på f.eks. kriser og problemer
  • Du behøver ikke være venner med lokalavisen for at udtrykke din holdning.

Det er helt sikkert fordele, du sætter pris på som kommunalpolitiker. Men konsekvenserne af, at den offentlige debat er rykket online, kan være svære at forholde sig til, for det stiller også helt nye krav til, hvordan man skal gebærde dig.

Måske er du digitalt indfødt og fuldstændig tryg ved kommunikationsformen på de sociale medier. Hvis ikke, så har du måske kæmpet med følgende spørgsmål, når du har overvejet at deltage i debatten på de sociale medier:

  • Hvordan holder du en ordentlig tone, selvom andre ikke gør?
  • Hvornår skal du reagere, og hvornår skal du lade den passere?
  • Hvad gør du med trolls (internetlingo for personer, der skriver indlæg og kommentarer for bevidst at støde og provokere)?
  • Hvad gør du, hvis du ender i en shitstorm?

– og ikke mindst:

Hvordan skaber du en god demokratisk samtale?

Den demokratiske samtale er en central del af vores demokrati. Det er retten til at sige sin mening, retten til at blive hørt – men også viljen til at lytte og indgå kompromiser.

Tre intensive morgenseminarer

Sammen med nogle af de dygtigste forskere og praktikere har vi udviklet tre intensive morgenseminarer til dig, der gerne vil blive bedre til at føre demokratiske samtaler på de sociale medier. Morgensessionerne varer én time og giver dig:

  • Ny viden om den offentlige debat anno 2020
  • Indsigt i de sociale medier som medie og platform
  • Redskaber til at holde debatten på sporet.

Session 1: Udviklingen i politisk kommunikation

I den første session vil lektor og ph.d. Peter Aagaard gøre os klogere på, hvordan den politiske kommunikation har udviklet sig, og hvilken betydning det har for dig som politiker. Tidligere var partierne store, folkelige bevægelser, og der var kun massemedierne til at formidle politikken. Den tid er forbi. Nu har følelser, fiktion – og Facebook – erobret den politiske arena. Peter Aagaard tager dig igennem, hvordan du som politiker navigerer i denne nye virkelighed.

Session 2: Det bedste grundlag for en konstruktiv debat

I den anden session vil professor emeritus i retorik Christian Kock fokusere på, hvordan man skaber det bedste grundlag for den konstruktive politiske debat. Hvad kan du som politiker selv gøre i din kommunikation for at holde debatten saglig? Christian Kock har bl.a. forsket i politisk argumentation og debat, retorikhistorie, troværdighed, skriftlig fremstilling og journalistik og er forfatter eller medforfatter til ca. 20 bøger om retorik, lingvistik, argumentation, journalistik og politisk debat.

Session 3: Skarp kommunikation på sociale medier

I den tredje session stiller specialist i digital kommunikation Benjamin Rud Elberth skarpt på kommunalpolitik på sociale medier. Benjamin Rud Elberth vil dele ud af sin erfaring som kommunikationsrådgiver for adskillige partier og politikere og fokusere på, hvordan man sikrer skarp kommunikation på sociale medier samtidig med, at man sikrer den gode demokratiske samtale og så vidt muligt undgår at blive centrum for en shitstorm.

Adgang til hele kommunalbestyrelsen for 8.000 kr.

Morgenseminarerne afholdes online den 17. november, 24. november og 26. november – alle dage kl. 8.30-9.30. Hele kommunalbestyrelsen kan få adgang til alle tre seminarer for kun 8.000 kr. Det svarer til en deltagerpris på 320 kr. pr. person, hvis der er 25 medlemmer i kommunalbestyrelsen

Målgruppe

Politikere fra kommuner og regioner.

Prisen inkluderer adgang til alle tre sessioner for alle medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag