NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Den databevidste medarbejder - med fokus på implementering af dataetik og databeskyttelse

Datahåndtering og databeskyttelse – når du skal sikre dine og borgers data.

Indhold

Hvordan skaber man en organisation der behandler data etisk og sikrer relevant sikkerhed omkring datahåndtering? Det kræver databevidsthed og fokus på en række områder, der understøtter fælles forståelse, adfærd, ejerskab og involvering.

På forløbet vil du blive klogere på og kende de udfordringer, der kan være i forbindelse med arbejdet med og omkring databeskyttelses-
forordningen, og hvordan du kan skabe gode interne implementerings-
processer? Du lærer derfor også om de lovmæssige rammer, såvel som det it-sikkerhedsmæssige fokus for databeskyttelses-forordningen, så du kan anvende dem på konkrete problemstillinger. I rollen som forandringsagent for god dataetik og dataadfærd vil du få redskaber der hjælper dig kommunikativt, og hvordan du kan være med til at skabe motivation og bevidsthed for emnerne og deres betydning i implementeringen.

Modulets hovedtemaer:

  • Databeskyttelse og forordningens indhold
  • Kommunikation og formidling i en datadrevet hverdag
  • Teknologiudvikling og it-sikkerhed

Formålet er at få skabt en fælles bevidsthed om, hvordan vi behandler og arbejder med persondata, sådan at gældende jura, it-sikkerhed og respekt for databehandling bliver en integreret del af kerneopgaven og kulturen.

Forløbet vil sikre dig en bedre forståelse for hvorledes organisatorisk sammenhængskraft og god kommunikation får rette forudsætninger, når vi taler databeskyttelse. På forløbet vil du derfor få en opdateret viden, og blive klædt på til at kunne bistå med implementeringen i eget område. Sidst men ikke mindst, givet et indblik i, hvad det kræver af kommunen som myndighed, hvis det skal leve op til databeskyttelsesforordningen.

Komponents forløb om implementering af databeskyttelsesforordningen

  • Et praksisnært og casebaseret forløb, hvor deltagerne bliver opdateret på den gældende jura og it sikkerhed
  • Forløbet har fokus på, hvordan deltagerne kan implementere og anvende databeskyttelsesforordningen på eget område
  • Forløbet træner deltagerne i motiverende metoder i formidling og kommunikationen samt grundlæggende principper for retssikkerhed og etik i forhold til borgeren og samarbejdspartnere.
Målgruppe

Uddannelsen er målrettet dig, der har ansvaret for at behandle og håndtere data. Du kan for eksempel være koordinator, sagsbehandler eller anden nøglemedarbejder i en administrativ funktion der gør du har kendskab og behandler data.

Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag