COVID 19
Sådan afholder COK kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Danske Kommuner: God stemning giver bedre budgetter

Politikerne ved alt for lidt om økonomi, og det er synd for dem. Sådan lød det lidt provokerende oplæg fra eksperten, da COK forleden samlede en gruppe politikere, for at de kunne udveksle erfaringer med hinanden efter deres første år i kommunalpolitik.

Artiklen er skrevet af Sidsel Boye Larsen til Danske Kommuner. Læs hele artiklen her >> 

Det er rigtig vigtigt at have nogle gode relationer til de mennesker, man skal forhandle budget med i byrådet. Så er der mere rum til de politiske skænderier.

Sådan lød en af konklusionerne, da en gruppe kommunalpolitikere forleden mødtes til en eftermiddagskonference på Sørup Herregård ved Ringsted for at samle op på deres erfaringer fra første år som helt nye byrådsmedlemmer.    Det erfarne økonomiudvalgsmedlem Villy Hauritz (SF) fra Lejre Kommune var med som oplægsholder, og han siger:   – Man kan holde langt flere mennesker ud, end man tror. Hvis man først får begyndt på det.   Det første år i en valgperiode kan i forvejen være præget af valgkampens forløb og af de følelser, som kommer i spil ved nederlag og i forholdet mellem vindere og tabere. Det kan godt sætte sine spor i budgetforhandlingerne.   Læs hele artiklen her >>