COVID 19
Sådan afholder COK kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Bliv bedre til borgersamtaler om alkohol

At spørge ind til borgeres alkoholforbrug kan være grænseoverskridende og svært. På denne kursusdag vil du blive præsenteret for tilgange og metoder til samtaler om alkohol og -forbrug.

På denne kursusdag får du viden i form af fakta om alkohol og vaner, men fokus vil ligge primært på den praktiske side i forhold til de samtaler, som du selv afholder i dit arbejde. Du vil altså blive præsenteret for værktøjerne fra Den Motiverende Samtale og få mulighed for at inkorporere dem i dine eksisterende samtaler, hvorefter alkohol også kan blive en del af indholdet for samtalerne fremover.

Indhold

Omkring 25 % af danskerne drikker mere end Sundsstyrelsens anbefalinger – ud af dem drikker 6,9 % så meget, at de har høj risiko for at blive syge af forbruget. Derudover har en større andel af borgere i alderen 55-74 et problematisk forhold til alkohol, selvom de er i den aldersgruppe, som tåler alkohol dårligst. (Kilde: Alkohol og Samfund).

Et for højt forbrug af alkohol er altså et omfattende problem for rigtig mange borgere. Opsporing af et for højt alkoholforbrug og viden om dette kan i mange tilfælde opnås gennem kvalificerede samtaler – i nogle tilfælde som en inkorporeret del af allerede eksisterende samtaler.

Har du samtaler med borgere, hvor det er nødvendigt også at få snakket om alkoholforbruget, er dette kursus noget for dig. Du kan f.eks. arbejde med forebyggelse, i hjemmeplejen eller med aktivitet og træning.

På kurset vil vi sammen fokusere på, hvad der fungerer godt i samtaler, og hvad man dermed kan arbejde videre med for at gøre alkohol til en del af samtalerne. Med værktøjer fra Den Motiverende Samtale og træning på dagen ved hjælp af bl.a. nyttige ord og vendinger kan du lykkes med at få klarhed over borgerens forbrug og evt. henvise til alkoholbehandling, hvis der er behov for det.

Dagen vil veksle mellem kortere oplæg, demonstrationer, filmklip, træning, diskussioner og erfaringsudveksling – dagen bygger i sin helhed på høj grad af deltagerinvolvering.

Undervisere/ Oplægsholdere

Helene Foss, underviser, træner og supervisor indenfor Den Motiverende Samtale.

Kurset afholdes ikke i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.

Målgruppe

Temadagen henvender sig til alle, der har samtaler med borgere over 18 år, som kunne have en alkoholproblematik.

Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Spørg en COK'er