COVID 19
Sådan afholder COK kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Ny bog: Kommunalpolitikere skal være amatører

Politikere på landets rådhuse skal være amatører, som udover det politiske erhverv også skal have et civilt arbejde på den lokale skole eller i den lokale virksomhed.
 
Det er essensen af den nye bog ’De sidste sande amatører’, som professor i statskundskab på Syddansk Universitet Ulrik Kjær og direktør med særligt kendskab til ledelse og strategi Carsten Lê Madsen står bag.
 
Kommunale politikere skal ikke uddannes i, hvordan man læser dagsordener og budgetter, eller hvordan man kommunikerer, forklarer Ulrik Kjær:
 
- Hvis man skal være kommunalpolitiker og bringe noget fra lokalsamfundet ind i politikken, så kræver det, at man er velintegreret i lokalsamfundet, og her er arbejdsmarkedet en af de bedste veje. Så hvis vi har nogle kommunalpolitikere med et helt almindeligt arbejde, så kan det bringes ind i politikken, og det har en værdi, siger universitetsprofessoren til DR Fyn.
 
 

Kan man uddanne politikere?

Ideen til bogen opstod på Folkemødet 2013, hvor COK afholdte et debatarrangement med titlen 'Hvordan designer vi fremtidens politikeruddannelser?' Her mødte de to forfattere hinanden og opdagede, at de delte en opfattelse af, at kommunalpolitikere i nogle sammenhænge følte sig udfordrede på deres rolle i dagens udgave af det lokale demokrati. De delte også en skepsis over for, om problemet kunne afhjælpes ved blot at opkvalificere kommunalpolitikerne.
 
Med bogen tegner Carsten Lê Madsen og Ulrik Kjær et billede af, hvad lokalpolitikeren kan – og ikke kan – i kommunalpolitik. Og giver læseren et overblik over, hvad lokalpolitikeren har af råderum i forhold til borgerne, kommunen, forvaltningerne, medarbejderne i kommunen, staten, partiet … Og hvor lokalpolitikeren har sin berettigelse som amatør. Det overblik har enhver med interesse i kommunalpolitik brug for!
 
 
Boget er blevet til med støtte fra COK og anvendes bl.a. på Kattegatforløb og seminarer for udvalgsformænd og direktører.