COVID 19
Sådan afholder COK kurser, uddannelser og konferencer
Se retningslinjer og forholdsregler her

Ny bog: Innovation i praksis – fem personlige fortællinger

Innovation er ikke forbeholdt den særligt kreative opfinderklasse. Innovation er for alle, men det kræver hårdt arbejde. Ny bog fra COK om samarbejdsdrevet innovation viser, hvordan fem kommunale og regionale praktikere arbejder med innovation i praksis.
 
”Innovation er ikke hokuspokus eller raketvidenskab, men hårdt arbejde, som kræver mod og kraft til at invitere nysgerrighed, usikkerhed, eksperimenter og risiko for fejl indenfor”. 
 
Det fastslår Sofie Loklindt Christensen, Nanna Hebsgaard Lund og Bent Suhr, som står bag bogen Innovation i praksis – fem personlige fortællinger.
 
Bogen er bygget op om udvalgte praktikeres erfaringer med innovation i kommuner og regioner. Med praktikernes stemmer får læseren et unikt indblik i, hvad innovationsarbejde kan indebære af paradokser, dilemmaer og muligheder.
 
De personlige fortællinger tegner et mangefacetteret billede af, hvor målrettet og dedikeret offentlige medarbejdere og chefer går til opgaven med at udvikle velfærden i Danmark. Bogen åbner således for en pose af ideer og måder at gå til innovation på, som andre kan lade sig inspirere af.
 
”Praksisfortællingerne står i forgrunden og eksemplificerer de efterfølgende beskrivelser af, hvilke kompetencer vi ofte sætter i spil, når vi bevæger os ud i det innovative arbejde,” fortæller forfatter-trekløveret. 
 
Formålet med bogen er at give læseren mulighed for at komme helt tæt på de mikroprocesser og samspil, som en organisation består af. Beskrivelserne af menneskers interaktioner, forhandlinger og de kompetencer, der kan virke befordrende for, at der bliver skabt en bevægelse i den ønskede retning, åbner for et unikt kig ind i samspillets maskinrum, når velfærdsudvikling finder sted.
 
Som omdrejningspunkt for teoretiske perspektiveringer bygger bogen på COKs arbejde med ”at tage erfaringer alvorligt” og mulighed for at generalisere på baggrund af lokal praksis og egne erfaringer.
 
Forfattere: Sofie Loklindt Christensen, Nanna Hebsgaard Lund og Bent Suhr arbejder med innovation i landets kommuner og regioner. 
 
Innovation i praksis – fem personlige fortællinger kan købes på Kommuneforlaget fra den 3. marts. Forudbestil dit eksemplar her >>