Nu bliver dit kursusbevis digitalt

Nu bliver det nemmere at synliggøre dine nye kompetencer. Hos COK får du et digitalt kursusbevis, når du har gennemført et forløb, og det er både sikkert, nemt og et plus for din faglige profil. På kompetencegivende uddannelser får du diplom fra efteråret 2020.

Når du deltager på et forløb hos COK, får du ikke længere papir på dine nye kompetencer. Vi har digitaliseret kursusbeviserne, så det bliver nemmere for dig at dele og synliggøre, at du har lært noget nyt.

Når du har færdiggjort et forløb, vil du fremover modtage dit kursusbevis gennem Diplomasafe. Det betyder, at dit bevis opbevares sikkert og digitalt, så du altid har adgang til det. 

Med delingsfunktionen bliver det også nemmere at synliggøre dine nye kompetencer og styrke din faglige profil på f.eks. LinkedIn eller i forbindelse med en jobansøgning. 

"Digitale kursusbeviser er et naturligt skridt på den digitaliseringsrejse, kommunerne og derfor også COK er på i disse år. Vores studerende og kursister er stolte af den faglige udvikling, de får på vores forløb, og derfor vil de gerne dele det med deres netværk, både på arbejdspladsen og på de sociale medier. Jeg er glad for, at vi nu kan understøtte dem med et system, som både er sikkert og nemt at bruge", siger Poul Erik Hansen, afdelingschef i COK. 

Gå til Diplomasafe >>

Sikkert gemt, så du altid kan finde dem

Dit digitale bevis opbevares online på en portal, kun du har adgang til. 

Du logger ind med en SoMe-profil eller en selvvalgt mail og adgangskode, så dine kursusbeviser også er tilgængelige, hvis du får nyt arbejde og ny mailadresse. Og hvis du deltager på flere kurser hos COK eller hos andre udbyder, der anvender Diplomasafe, ligger alle dine beviser samlet et sted.

Du kan selv bestemme, hvor og hvordan du vil dele dit bevis, og du har derfor fuld kontrol over din egen data i overensstemmelse med reglerne om databeskyttelse. 

Også en fordel for din arbejdsplads

Dit digitale bevis er også et plus for din organisation. Når du synliggør dine nye kompetencer, hjælper du din organisation med at signalere, at I har fokus på faglig udvikling og medarbejdertrivsel. Det er stærke kort, når organisationen skal rekruttere nye kvalificerede medarbejdere, fortæller Poul Erik Hansen: 

"Rekrutteringsudfordringerne vokser, og kommunerne har behov for kvalificerede ledere og medarbejdere, som har opdateret viden og kompetencer til at agere i lyset af store samfundsdagsordener og nye rammebetingelser. Kompetente ledere og medarbejdere kommer oftere end tidligere udefra, enten fra en anden kommune eller fra en helt anden sektor, og vælger din organisation til, fordi I løser en spændende opgave, tilbyder et stærkt fagligt miljø eller giver plads til faglig og personlig udvikling. Hvis organisationens ansatte hjælper med at formidle sådanne budskaber, f.eks. ved at synliggøre nye kompetencer, er man allerede langt."

Først kurser, så uddannelser

Hvis du deltager på et kort kursus eller et forløb, som ikke er kompetencegivende, bliver dit bevis digitalt allerede fra starten af 2020. Hvis du er studerende på Kommunomuddannelsen eller Den Offentlige Lederuddannelse, som begge består af flere moduler og et samlet uddannelsesbevis, vil du modtage digitale beviser fra efteråret 2020. 

Har du brug for hjælp? 

Det er nemt at oprette din profil og tilgå dit bevis i Diplomasafe. Hvis du alligevel oplever problemer med systemet, kan du kontakte Diplomasafes support her